A zsidók között vannak nem judaista vallásúak (pl.: keresztények, muszlimok), valamint a judaista vallásúak között vannak nem zsidó nemzetíségűek?
A zsidók között alapból csak zsidók vannak, mivel ez egy vallás, és nem népcsoport vagy nemzetség.
Például keresztény vagy muszlim zsidó nincs.
De van magyar, angol, horváth, lengyel stb. zsidó.
Vannak, igen.
Etnikailag zsidók áttérhetnek más vallásra, de akkor bűnös zsidónak számít elvben.
A zsidó vallást fel is lehet venni, bár nem egyszerű, de ha a betérő tud (etnikailag) zsidó ősöket bemutatni. akkor könnyebb.
Tisztelt kérdező!
Igen vannak. Az én családom jelentős része is zsidó származású, ettől függetlenül egyikőjük sem gyakorolta a vallást soha, jómagam pedig reformátusnak vagyok keresztelve, viszont ez csak amolyan formalitás volt édesanyám kérésére. (Az öcséim viszont már nincsenek megkeresztelve.) A neveltetésemet tekintve teljesen ateista szellemben lettem felnevelve. Ettől függetlenül azért nyilván rosszul esik a beszólogatás, az antiszemitizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!