Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A országzászló színei miért...

A országzászló színei miért számítanak szent tehénnek? Miért ne lehetne a modern korhoz adaptálni a palettát, árnyalatokat?

Figyelt kérdés

Ezeknek a konkrét színeknek többszáz éves a gyökere. Szerintem eljárt felettük az idő. Nem esztétikus. Nincs meg a harmónia. Annak idején mikor a zászlók színeinél még számított a költséghatékony előállítás és a kémia korlátoltsága, akkor más szelek jártak (például ezért nincs lila zászló, csak modernkori). Most már nincsenek ilyen akadályok, mégis a Pantone textil skálán ezek lettek kijelölve.

Szerintem ehelyett módfelett jó lenne például a WOW Hungary turisztikai márkánk piros-fehér-zöld színpalettája. Sokkal frissebbnek hat:

[link]

Mit gondoltok a témáról?

2021. jún. 24. 19:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Azért azt is bírom, hogy egyetlen példát hoztam fel és mindannyian annak a logónak a tengelyére húztátok fel a kérdést…

Miközben az csak egy (1) példa volt:D

2021. jún. 26. 16:10
 12/16 anonim ***** válasza:
55%
Mert a példáddal bizonyítottad a hozzá nem értésed.
2021. jún. 26. 16:21
 13/16 anonim ***** válasza:

"Azért azt is bírom, hogy egyetlen példát hoztam fel és mindannyian annak a logónak a tengelyére húztátok fel a kérdést…"

Ha van kedved, nézd meg, hogy konkrétan miről írtál ki ki szavazást.

2021. jún. 26. 16:28
 14/16 A kérdező kommentje:

Ettől független senkitől sem hangzott el másik példa.

Nem az a bajom, hogy reflektáltatok a WOW logóra, hanem hogy CSAK arra reagáltatok.

És egyébként szakmabeli vagyok, mielőtt még hozzáértésről kezdenénk beszélgetni…

2021. jún. 26. 16:51
 15/16 anonim ***** válasza:
55%

"És egyébként szakmabeli vagyok, mielőtt még hozzáértésről kezdenénk beszélgetni…"

És szakmabéliként az volt a nagy ötleted, hogy színezzük kifakult hatásúra a zászlót? Az igen... :D

2021. jún. 26. 17:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, csak az adott okot a félreértésre, ahogy a szavazásban fogalmaztál: "szebbek a linkelt logó színei" ezért hasonlítja össze mindenki az eredeti logót a linkelt logóval. Amúgy a felvetés szerintem nem rossz, de a hozott példa tényleg elég előnytelen. Tudsz más példákat is küldeni esetleg? Lehet, hogy nekem egy konzervatív hozzáállásból fakadóan nem jutna eszembe változtatni az alap zászló színein, mivel az az igazi, eredeti, de egyes esetekben, grafikákon ízlésesen használva működhet jól alternatív színárnyalatokkal is. Viszont önmagában a zászló színeit nem változtatnám meg, a fentebb írtak miatt.
2021. jún. 26. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!