A országzászló színei miért számítanak szent tehénnek? Miért ne lehetne a modern korhoz adaptálni a palettát, árnyalatokat?
Ezeknek a konkrét színeknek többszáz éves a gyökere. Szerintem eljárt felettük az idő. Nem esztétikus. Nincs meg a harmónia. Annak idején mikor a zászlók színeinél még számított a költséghatékony előállítás és a kémia korlátoltsága, akkor más szelek jártak (például ezért nincs lila zászló, csak modernkori). Most már nincsenek ilyen akadályok, mégis a Pantone textil skálán ezek lettek kijelölve.
Szerintem ehelyett módfelett jó lenne például a WOW Hungary turisztikai márkánk piros-fehér-zöld színpalettája. Sokkal frissebbnek hat:
Mit gondoltok a témáról?
"Szerintem eljárt felettük az idő."
Mások szerint meg nem.
Szerintem pl a te színeid egy zászlón pont azt a hatást keltenék, mintha eljárt volna felette az idő. Kifakultnak, megkopottnak látszana. Szörnyen nézne ki.
A linkben lév szinek kifejezetten döglöttek, zászlóhoz egyáltalán nem illenek.
Javaslom, nézd végig más országok zájószineit, sehon nem használnak ilyen kimosoatt, kifakult hatásúakat!
Grafikai szemmel? Szakmabeli vagy?
Egyébként semmi sem azért értékes, mert örök.
8-as: nem vagyok grafikus, de ha ilyen kihipózott szinü zászlót látnék bárhol is, az vizony feltünne, méghozzá igen negativan!
Minden normális színlátású ember észreveszik ha piros helyett döglött rózsaszín, zöld helyett meg halvány kékeszöld színt lát!
"Sokkal frissebbnek hat"
Szerintem meg pont nem. Bennem azt a hatást kelti, hogy mint azoknak a - jellemzően lepukkant boltok kirakatában látható - termékeknek a csomagolása, amiket hónapok, évek alatt kiszívott a nap, és az eredeti telt, élnék színek fakóbb, élettelenebb verzióját láthatjuk.
Számomra a két szín is kevésbé harmonikusan hat együtt, mint a magyar zászlóé.
Nekem meg még az is negatívan hat pszichésen az általad belinkelt logó színkombinációjában, hogy mindkettő hideg színárnyalat (liláspiros és türkizes zöld) az eredeti, melegebb színárnyalatok helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!