Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék talpraesett?

Hogyan lehetnék talpraesett?

Figyelt kérdés
2010. aug. 25. 17:07
 1/10 anonim válasza:
19%
változz macskává
2010. aug. 25. 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Ne gondolkozz azon más mit gondol rólad....légy beszédes és határozott...mosolyogj...állj ki magadért!
2010. aug. 25. 19:52
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi, 2.Igen az elméleti dolgokkal én is tisztában vagyok, de gyakorlatban bonyolultabb véghezvinni, mint itt leírva. Hogyan legyek mindig önmagam?

Az elsőnek pedig : kösz a jótanácsot! -.-Am nem is tudom, hogy az ilyen válaszadók miért is fárasztják magukat azzal hogy beírnak egy ilyen hejde hasznos választ. Max azért hogy fogyassza az ujjait...

2010. aug. 25. 20:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Szuper! Mostmár annak érzem magam. Sokkal magabiztosabb vagyok, kösz azért a segítséget(2.)! ^-^
2010. aug. 29. 13:08
 5/10 anonim válasza:
52%
Egy hülye poént nem tudsz megérteni? :)
2010. szept. 15. 15:00
 6/10 A kérdező kommentje:

Megértettem...de ahogy te is mondtad, hülye a poénod...mégis mit reagáljak rá?? ...Kac-kac

most jobb?...-.-

2010. szept. 16. 22:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Valaki tudna válaszolni rendesen a kérdésemre?? Légyszíves:)
2010. szept. 25. 23:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Másként mérhető a talpraesettség a férfiak, és másként a nők viszonylatában.

A megnyerő, magabiztos, igényes külső mindkét nem esetében fontos.

Azt gondolom, hogy férfiak esetében az tekinthető talpraesettnek, amelyik váratlan élethelyzetekben kivágja magát:

Nem zuhan önsajnálatba, ha elveszíti az állását, hanem következetesen, módszeresen kutatja, és az első adódó lehetőséggel élve meg is szünteti a kiszolgáltatott helyzetét, - illetve a környezetét, saját magát megnyugtató mértékben mérsékli azt.

Nem nyugszik bele az ellehetetlenülésbe, hanem hasonló módon küzd, mint az előbb említettek esetében.

Leleményes. Eszköztelen, - a mások érdekeit nem sértő mértékben. Jó stratéga, - minden pillanatban reálisan átlátja a helyzetet, amelyben van. Képes a lemondásra - egy távolabbi, biztos, magasabb cél érdekében.

Nők tekintetében úgy vélem, hogy az a nő talpraesett, amelyik a főállásának betöltése mellett meg tudja úgy szervezni a háztartás vezetését, a gyermeknevelést, a saját magára adást, a család pénzügyi helyzetének kézben tartását, hogy abból jól jöjjön ki a közösség alapsejtjének, a családnak minden tagja. A "másokra figyelést" is általában a nőtől "várják el", - talán azért, mert a nők bizonyítottan több felé tudnak egy időben koncentrálni, mint a feladat orientált szemléletben "működő" férfiak többsége.

42/F

2010. szept. 26. 10:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Magától értetődő, hogy a fentiekhez - lehetőségekhez mérten - legjobban idomulást vélem jó útnak a talpraesettség elérésének érdekében.

42/F

2010. szept. 26. 10:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Ömm...(:

14/l vagyok, de azért köszi a választ. Én inkább olyasmire gondolok, hogy a suliban jobban felfigyeljenek rám, leküzdeni hogyan kell azt az érzést, hogy engem már csak ilyennek ismernek, ezért lehetetlen megváltoznom. Valamint, hogy sulin kívül is merjek kérdezni dolgokat, egyedül, és mindig tudjam, hogy az amit csinálok, az úgy jó ,ahogy van...Ezt hogy érhetném el?

előre is köszönöm, sokat segítenétek!

2010. szept. 26. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!