Mitől lehetnék talpraesett?
Szia!
A kérdésedet kicsit kibővíthetnéd:
Hány éves vagy?
Még tanulsz?
Fiú/férfi, lány/nő vagy?
Miért akarsz talpraesettebb lenni?
És leírhatnád a pontos körülményeket.
1.válaszoló kommentjéhez:bocs, de szerintem pont a gyermekneveléshez kell jó adag önbizalom és talpraesettség, főleg, amikor egyszerre több gyerekre kell vigyáznod, ott, ha nem vagy talpraesett, palira fognak venni a gyerekek,főleg, ha nehéz velük bírni, és csak neked lesz sz-rabb..
A talpraesettség sajnos nem csettintésre fog előjönni, hanem hosszú évek hosszas küzdelmei után, és az sokkal tartósabb lesz,mint a tűzrőlpattant emberek hirtelen megjött, majd hirtelen alábbhagyó életkedve...Sokan a mai napig ezzel keverik, pedig a kettő nem feltétlenül ugyanaz.
Minnél hamarabb függetleníti valaki magát a szüleitől annál inkább megáll a saját lábán az életben. Ha nagyon fiatal vagy, ahogy már írták kezdj el ügyeket intézni. Legalább a sajátjaidat. Nekem emlékszem rosszul esett anno amikor a nevelőapám megmondta anyámnak, hogy nem kisérhet el személyi igazolványt intézni holott onnantól kezdve kezdtem el állni a magam lábán. Tudta ő mit cinál, anyám addig elkényeztetett. 18 évese koromban már összeköltöztem egy jóbarátommal, hogy próbáljuk ki holott mindkettőnk otthon tudott volna lakni. Bejött. Büszkeséget és határozottságot szerzel. 23 évesen már Angliában voltam, azóta is itt vagyok. Az au-pair-kedést én nem ajánlom senkinek. Egy jóbaráttal egymást segítve függetlenül élni sokkal inkább.
Van egy pár ismerősöm akik 23-24 évesen még mindig a szülőkkel élnek (jók az anyagi körülmények, stb...). Amikor egyedül kezdenek el élni roppant hátránnyal indulnak, többnyire egyenesen nevetségesek. Ez többnyire a szülők hibája, de te is tehetsz ellene.
A határozottsághoz sikerélmények kellenek. A sikerélményért meg minnél többet kell önállóan cselekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!