Mit jelent pontosan?: " Vegye fel a védőoltást"
#11, Az oltást kézzel tudod fogni, a szakirányt nem.
Nem érzed cikinek a gondolkodásod?
Én is így mondom, világéletemben így hallottam, a gyerekorvostól és a háziorvostól is.
A múltkor egy hasonló vitábana utánanéztem, és bizony szakmai berkekben, hivatalos dokumentumokban (rendeletek, szabályzatok) ez a megnevezés, tehát nem vidéki idős nénik szavajárása.
A felvesz szónak nem az az egyetlen jelentése, amikor leesik valami, és felveszed. A magyar nyelv, ahogy előttem is írták, ennél sokrétűbb. Szerintem a hatos pont pontosan illik erre:
#12 viszont a mondandó alapján a 180 fokosnak van értelme, mert a 360 fokos fordulattal ugyanoda kerülsz vissza, ahol vagy, de arra akarnak utalni, hogy valaki teljesen megváltozik, ergo 180 fokot fordul.
Én nyelvi bölcsész szakot végeztem, fordító-tolmács lettem, nagyon szeretek nyelvekkel foglalkozni, de az ilyen akadékoskodó embereket kegyetlenül utálom. A nyelv folyton változik és nem a nyelvi szabályok alakítják, hanem a beszélők és ezáltal jönnek létre a szabályok. Nem fordítva! Ez egy új kifejezés, igen, de én személy szerint nem látok benne semmi hibát. Talán több szépirodalmat kellett volna olvasni, és akkor megtanultad volna elvontabban is értelmezni a szavakat. Valaki nevét is fel lehet venni, pl a férj nevét. Abba miért nem kötsz bele, hogy honnan veszi fel, a földről?
Bemegyek a főnökhöz felmondani. Bejött a titkárnő, és azt látta, hogy mind a ketten az ég felé beszélünk.
A 180 fok hülyeség, hiszen az csak egy fél. 50 százalék. Tehát nem teljes. Gondoltam nem kell elmagyarázni, hogyha a vízcsapot elfordítod 360-ba elzáródik, és nem folyik tovább. Ergo nem a pozíció a lényeg, hanem a 360 fokban lévő tartomány!
12-es
Ennek fényében hogyan értelmezendő az eddig hülye voltam, de most tettem egy 360 fokos fordulatot kijelentés?
"Az oltás életet ment" - János, tűzoltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!