Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent pontosan?: " Vegye...

Mit jelent pontosan?: " Vegye fel a védőoltást"

Figyelt kérdés
Honnan vegyem fel?? A földről? Vagy a konyhapultról? Nem egyszerűbb, hogy "adassa be"? Vagy "oltassa be magát"? Annyira idegesít, hogy nem értem...Biztos van szakmai magyarázata a kifejezésnek. Hiába kerestem neten. Valaki felvilágosítana?

2021. jún. 9. 23:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
41%
Annyira hülyék vagytok, hogy az hihetetlen. Tényleg, miért nem vágjátok fel az ereiteket? Jobb lenne mindenkinek. Szinoníma érzék nulla. A felvétel a regisztrációt jelenti. Itt biztos egyetlen egy olyan ember nincs, akinek 8 általánosnál több lenne, mert akkor már a középsuliba jelentkezésnél FELVETT volna egy szakirányt.
2021. jún. 10. 00:23
 12/21 anonim ***** válasza:
44%
Hasonló roggyant lehetsz, mint az értelmi sérült pincérek/pultosok, akik kiakadnak azon, hogy "lesz egy..." Attól, hogy újszülött vagy és minden vicc új, addig a kifejezés régi, és fel kell nőnöd hozzá, meg kell érteni. A harmadik elmeroggyant csoport akik 180 fokos fordulatoznak 360 helyett. A 360 az fordulat, a 180 az nem fordulat, hanem egy egyenes szög!
2021. jún. 10. 00:31
 13/21 anonim ***** válasza:
69%

#11, Az oltást kézzel tudod fogni, a szakirányt nem.

Nem érzed cikinek a gondolkodásod?

2021. jún. 10. 00:31
 14/21 anonim ***** válasza:
96%

Én is így mondom, világéletemben így hallottam, a gyerekorvostól és a háziorvostól is.

A múltkor egy hasonló vitábana utánanéztem, és bizony szakmai berkekben, hivatalos dokumentumokban (rendeletek, szabályzatok) ez a megnevezés, tehát nem vidéki idős nénik szavajárása.

A felvesz szónak nem az az egyetlen jelentése, amikor leesik valami, és felveszed. A magyar nyelv, ahogy előttem is írták, ennél sokrétűbb. Szerintem a hatos pont pontosan illik erre:

[link]

2021. jún. 10. 02:26
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

#12 viszont a mondandó alapján a 180 fokosnak van értelme, mert a 360 fokos fordulattal ugyanoda kerülsz vissza, ahol vagy, de arra akarnak utalni, hogy valaki teljesen megváltozik, ergo 180 fokot fordul.

Én nyelvi bölcsész szakot végeztem, fordító-tolmács lettem, nagyon szeretek nyelvekkel foglalkozni, de az ilyen akadékoskodó embereket kegyetlenül utálom. A nyelv folyton változik és nem a nyelvi szabályok alakítják, hanem a beszélők és ezáltal jönnek létre a szabályok. Nem fordítva! Ez egy új kifejezés, igen, de én személy szerint nem látok benne semmi hibát. Talán több szépirodalmat kellett volna olvasni, és akkor megtanultad volna elvontabban is értelmezni a szavakat. Valaki nevét is fel lehet venni, pl a férj nevét. Abba miért nem kötsz bele, hogy honnan veszi fel, a földről?

2021. jún. 10. 07:17
 16/21 anonim válasza:
72%
Engem az "oltakozás" szó jobban zavar...
2021. jún. 10. 11:01
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
16 meg a "beoltom magam".
2021. jún. 10. 11:11
 18/21 anonim ***** válasza:

Bemegyek a főnökhöz felmondani. Bejött a titkárnő, és azt látta, hogy mind a ketten az ég felé beszélünk.

A 180 fok hülyeség, hiszen az csak egy fél. 50 százalék. Tehát nem teljes. Gondoltam nem kell elmagyarázni, hogyha a vízcsapot elfordítod 360-ba elzáródik, és nem folyik tovább. Ergo nem a pozíció a lényeg, hanem a 360 fokban lévő tartomány!

2021. jún. 10. 18:13
 19/21 anonim válasza:
47%
Ez olyan tudatalattira hatás, adassa be az egyszerű. Vegye fel, jó hasonlat arra vállalja be, olyan hazafias lendületet ad neki, vegye fel a kardot, legyőzzük közösen. Tudat alatt erre asszociál, ez is segít az agymosásban, és hiszik sokan áldozatot hoztak, mert beoltatták magukat. Egy a sok befolyásoló szóból.
2021. jún. 10. 19:03
 20/21 anonim ***** válasza:

12-es

Ennek fényében hogyan értelmezendő az eddig hülye voltam, de most tettem egy 360 fokos fordulatot kijelentés?

"Az oltás életet ment" - János, tűzoltó.

2021. jún. 10. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!