A punkok most akkor egyben komcsik is?
LOL. Látom komolyan veszed:DDD
2010. aug. 22. 02:41
12/22 anonim válasza:
A punknak _eredetileg_ köze sincs a kommunizmushoz.
Például vegyük a magyar punk mozgalmat. Ők a 80as években éppen hogy a rendszer ellen lázadtak!
Ami ugye szocializmus volt, ami a kommunizmus egy válfaja.
Ajánlom elolvasásra a "Lenin szobor helyén bombatölcsér tátong..." c. könyvet.
Nagyon jó olvasmány, és sok dolgot ír az életfelfogásról, politikai nézetekről! :)
2010. aug. 22. 03:15
Na jól van. Szóval a "punk" jelenséget egy Malcolm McLaren nevű, divatcikkeket árusitó üzletember találta ki Londonban 1975-ben. Szárnya alá vette az utcakölykökből álló Swankers nevű bandát, énekesnek betette John Lydont Rotten néven, átnevezte őket Sex Pistolssá, és eliditotta a "punkmozgalmat". A biznisz lényege az volt, hogy valamely lemezcég szerődtette őket, erre ők McLaren utasitására óriási botrányt rendeztek, részegen randaliroztak, összehányták az irodát, mire a cég kitette őket, és lelépési pénz fizetett. Igy rabolták le sorban a különféle nagy kiadókat, amúgy Rotten volt az egyetlen, aki valamennyire komolyan vette az egészet (lázadást, de igazából célok és irány nélkül). Másodsorban futott még a Clash, Damned stb. zenekar, a Clash pedig ténylegesen egyfajta balos, politizáló vonalat vitt, kommunizmusnak azért túlzás nevezni. Jó sokáig fennmaradtak, a punkból meg divat lett. Vegyétek halálkomolyan :DDDDD
2010. aug. 22. 04:10
14/22 A kérdező kommentje:
Az, h ha valaki nem játszik semilyen hangszeren, az nem azt jelenti, h nem lehet punk...esetleg, h nem tanulhat még meg...ettől nem függ
És az, h a punkság lényege inni és vandálkodni...hát ezzel vitába szálnék...ma a magyar punkok sajnos így élnek, de ez nem azt jelenti, h ez így helyes.
Sajnos divat lett a punkság és minden Justin és Enrique utánzat bemegy egy rock-boltba és apuci pénzét herdálja... és "punkként" éli tovább életét, míg meg nem unja...kb 2-3 hétig...ez szomorú és itt jönnek előtértbe az előítéletek.Aki punk akar lenni, az először belülről változzon.A belső változások semmibe nem kerülnek, max időbe...és ne a külsejével bizonyítsa, h ő "igazi punk", hanem az eszméivel.
Bírom a punkokat, sokszor tök jó arcok.
A punk az egy kitalált stílus mint az emó meg egy csomó manapság, nem olyan amire az ember ráébred meg ami így magától fejlődött ki, ezért nem teljesen értem azt, hogy mostanában ébredtél rá, hogy Te punk vagy valójában, vagy hogyan fogalmaztál.
2010. aug. 22. 13:32
16/22 A kérdező kommentje:
igazad lehet...nem arra ébredtem rá, h punk vagyok..arra is...de az ő nézeteikkel értek leginkább egyet...így hangzik helyesen
Ugyan mar, ha nem zenelsz, akkor mi az, hogy "punk" vagy "rocker" vagy? Csak egy szanalmas kis szimpatizans, stiluskoveto fiatal, de kreativan semmit nem tettel hozza semmihez. Na en az ilyeneket melysegesen lenezem, bocs.
2010. aug. 22. 19:39
Legyél punk irodalmár vagy fotós!!!
2010. aug. 22. 19:46
S.eggmindegy, csak csinálj valamit!!! Attól, hogy berúgsz, köpködsz és erdibálsz, még nem leszel valaki! Bakunyint meg majd kinövöd a korral, mint az ágyba vizelést, jó esetben.
2010. aug. 22. 20:39
Ok, ez a te véleményed, és nem értek vele egyet. Meg senki más sem. Én meg azokat nézem le akik meg akarják mondani hogy mi vagyok.
2010. aug. 23. 17:05
Kapcsolódó kérdések: