Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A törökök tényleg ilyenek?

A törökök tényleg ilyenek?

Figyelt kérdés

Anyám nézi az ígéret című török "remekművet" (én meg sajnos szoktam hallani és ebből adódóan belenézni isXD).

Ami abból a sorozatból lejött, az az hogy

-mindenki tiszteli az idősebbeket (mindegy h öreg az illető vagy csak pár évvel idősebb)

-a nőknek (leginkább a feleségeknek) konkrétan boltba lenni nem lehet, ha a csávó nem engedte meg előbb neki

-teljesen normális, hogy családi barátok (idősebbek és fontos h nem rokonok) beleszólnak a házasságodba

-feleségként a férjed nemhogy a mosatlan edények közelébe nem mehet, de még törölközőt se tud kivenni egy szekrényből.

Ez csak túlzás (esetleg muszáj előteremteni valahogy a szereplőknek feszült helyzeteket és ezt ilyen módszerekkel tudják csak?) vagy tényleg hasonló a helyzet?

#török #bocsihahülyevagyok #denemnagyontudoksemmitazországról #ésnemisvoltammégott
2021. ápr. 16. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Jajjistenem..... :-DDD

[link]

2021. ápr. 16. 13:46
 2/7 anonim válasza:
91%

ÉN IS NÉZEM!!!

-mindenki tiszteli az idősebbeket (mindegy h öreg az illető vagy csak pár évvel idősebb)

Ez igaz és ez követendő példa lehetne itthon is.

-a nőknek (leginkább a feleségeknek) konkrétan boltba lenni nem lehet, ha a csávó nem engedte meg előbb neki

Ez inkább az arab országokra jellemző, bár ott inkább az van, hogy egy férfi családtag nélkül a boltba se teheted be a lábad.

-teljesen normális, hogy családi barátok (idősebbek és fontos h nem rokonok) beleszólnak a házasságodba

Nem vagyok házas, de itthon is ugyanez megy.

-feleségként a férjed nemhogy a mosatlan edények közelébe nem mehet, de még törölközőt se tud kivenni egy szekrényből.

Ott törökbe, főleg a tehetősebb családoknál a nő otthon van, takarít, mos, főz a férfi meg dolgozik, a nőnek nem kell, mert el van tartva.

2021. ápr. 16. 13:56
 3/7 A kérdező kommentje:

1-es:😂😂 (ha nemcsak zöld pipákat lehetne adogatni...😅😂)

Kedves 2-es, a beleszólnak a házasságba kérdéshez:

Tudom, hogy sokan ezt csinálják de itthon ezt szerintem annyira nem tartják elfogadhatónak:D

Egyébként én sem vagyok házas de biztos kiakadnék ha valaki random beszólna h "milyen feleség vagy te? Hát adjál már egy pohár vizet az uradnak!"

2021. ápr. 16. 14:04
 4/7 anonim válasza:
100%

#2-es vagyok.

És anyusomat ismerve ezt simán beadja. Meg a leendő anyósom is, ha olyan lesz a viszonyunk.

2021. ápr. 16. 14:12
 5/7 A kérdező kommentje:
:/
2021. ápr. 16. 14:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Törökországban is van konzervatív/kevésbé konzervatív vonal, no meg vallásos és világi is. Meg mindezeknek a keveréke.
2021. ápr. 17. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Kelet-Törökországban élek évek óta. Nem, nem feltétlenül igazak.

mindenki tiszteli az idősebbeket (mindegy h öreg az illető vagy csak pár évvel idősebb) - ez abszolút igaz. Ha valaki idősebb nálad, életkortól fuggoen máshogy kell megszolitanod, közeli kapcsolatban sem használhato a sima keresztnev, bunkóságnak számít.

nőknek (leginkább a feleségeknek) konkrétan boltba lenni nem lehet, ha a csávó nem engedte meg előbb neki - biztos vannak ilyen agyatlan birtokló faszik, én Magyarországon is ismerek ilyet sajnos. Szóval nem gondolnam hogy ez valami török sajátosság lenne. A hetkoznapi embernek egyébként kifejezetten kivitelezhetetlen lenne ez. Nem is ertem, hogyan kéne ennek mukodnie :D. Én itthon hawaidizsi napszemcsi logatom a lábamat, mikozben a ferjem 9-10 óra munka után rohan a kisboltba, meg a szupermarketbe nekem tampont venni? :D

teljesen normális, hogy családi barátok (idősebbek és fontos h nem rokonok) beleszólnak a házasságba - ilyet nem nagyon láttam sehol eddig, de biztos vannak kotnyeles emberek.

feleségként a férjed nemhogy a mosatlan edények közelébe nem mehet, de még törölközőt se tud kivenni egy szekrényből. - én ismét rengeteget olyan férfit láttam Magyarországon is, aki azt se tudna megmondani hogy hol tartják a serpenyőt a sajat otthonaban, szoval en ismét nem látom ezt olyan török sajátosságnak. Itt is vannak ilyen férfiak, persze. Viszont az tény hogy itt sok nő nem dolgozik, szoval ertelemszeruen nem fogják elvarni a ferjuktol 10 óra munka után, hogy akkor még álljon neki a házimunkát is elvegezni.

2021. ápr. 18. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!