Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért önpusztító az ember?

Miért önpusztító az ember?

Figyelt kérdés

Dohányzunk, iszunk, vegyszereket teszünk az élelmiszereinkbe, egészségtelenül élünk, beledöglünk... Miért??? Jó ez nekünk? Nem!!

A törvényeinkkel az emberi életet védjük miközben...

A kérdésem átfogó jellegű, arra volnék kíváncsi hogy miért "jó" az embernek hogy bajt okoz magának. Egyszóval nem az egészséges életet élők életmódtanácsaira volnék kíváncsi, hanem arra hogy az emberek jó része miért nehezíti tudatosan meg a saját életét? Milyen jellegzetes emberi tulajdonság miatt van ez így, és miért?

2010. aug. 19. 20:22
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Hmm... Köszi hogy írtatok. Kicsit még ragoznám. Öngyilkosság, a Bolygónk tönkretétele stb, stb. Folytathatnám még.

20:35-nek. Általánosítok, mert nem Józsira, Pistire gondolok, hanem magára az emberre. A kérdést pedig nem tudatlanságom okán tettem fel, hanem kíváncsi lennék a Ti véleményetekre, kicsit gondolatokat szeretnék ébreszteni. És igen a párizsiba kevert rengeteg sz@rra gondolva, a tej helyett reggeli italt itatnak a néppel, a rengeteg E-betűs cucc belekeverése az ételekbe is része az egészségtelen életmódnak, ami szerintem tudatos önpusztítás. Tudod hogy tele van egészségtelen szutyokkal, mégis megeszed. Miért? Félreértés ne essék nem bántani akarlak mert én is megeszem, pusztán ennek az okát feszegetem hogy vajon miért????? Ennyire beteg a társadalom, a világ? De gondoljunk csak arra hogy az emberek nem csak magukat hanem egymást is pusztítják. Ne mondja nekem senki hogy ez normális.

M I É R T ??

2010. aug. 19. 23:08
 12/27 anonim ***** válasza:
Az emberek szeretnének megélni, ha már megszülettek, te önmagadat tartod el, vagy eltartanak? Az általánosításoktól eltekintve. Pl. megvehetsz bármit, és van lehetőséged válogatni vásárláskor az ételek között, vagy számolnod kell, hogy mire költhetsz, hogy mindent ki tudj fizetni?
2010. aug. 19. 23:11
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen népesség mellett egyszerűen lehetetlen is lenne mindenből natúrt enni. Nincs rá keret. Ahol meg van, ott olyan áron, hogy a fejlett gazdaság kb. abból áll, hogy az ország multijai ömlesztik befele a tőkét, szegényebb országokból.

Az általános jelenség pedig, amiről írsz, mármint az önpusztító magatartás, a természet adta erőforrások felélése, nem csak az emberi faj jellemzője. Az összes létező faj így működik, csak mi vagyunk legfelül, mi diktáljuk az iramot.

Az evolúció megtanította a fajokat arra, hogy letapossák egymást a túlélésért, de a Föld történelme során most fordul elő először, hogy egy faj totális egyeduralkodóvá válik, így nem volt alkalom megtanulni azt, hogy hol a határ, hol kell megállni. Vagy megtanítjuk magunkat, vagy kipusztítjuk magunkat a föld színéről.

2010. aug. 19. 23:28
 14/27 A kérdező kommentje:

Hmm kedves utolsó, érdekes amit írsz...

Köszi.

2010. aug. 19. 23:35
 15/27 anonim ***** válasza:
50%

Túl meghatározottan válaszoltok. Erre általános válasz kell.

Azért, mert a nyugati ember úgy látja, hogy nincs értelme élni. Lehet vitatkozni, de ez az igazság. Eljutottunk arra a szintre, hogy minden csodát lelepleztünk, nincsenek titko, nem kell hinni semmiben. Az ember tudatalatt tudja, mit tart az élet: megszületik, csinál ezt-azt, meghal, és semmi nem változik. Nincs "tovább." A modern ember meglégelte az életet, mert nem rejt már csodákat. Csak szenvedést. Kollektív, globális öngyilkosság felé haladunk.

2010. aug. 20. 23:10
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Eleve hibás a feltevés szerintem, hogy az ember a csodáknak él.
2010. aug. 20. 23:12
 17/27 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva. :)

Az ember azért önpusztító, bár ez relatív dolog azért így...mert tévedésben van a létezésével kapcsolatban. Egyszerűen elfelejtette mivoltát, megfeledkezett az univerzum és "Isten" mibenlétéről...teljesen eltávolodva a világegyetem egyetlen törvényétől, ami az összhangban, harmóniában, tehát az önzetlen szeretetben rejlik...különállónak tekintjük magunkat másoktól, s automatikusan önzővé válva, saját érdekeket előre véve, minden mást eltiporva...mondván, hogy egyszer élünk, s akkor habzsoljunk össze mindent amit lehet...félelemből, ragaszkodásból, vágyódásból...ami mind az önzőségből fakad...A gyermekeinkre alig gondolunk, mert magunkkal vagyunk elfoglalva...a környezetünket pusztítjuk úgymond, hiszen mi úgy sem érjük már meg a következő generációkat...tévedés...hatalmas tévedés. S most ezt a tévedést el lehet űzni, ha nyitott az ember a valós életszemlélet felé...a döntés az embereké...akit érdekel nyugodtan szóljon, és adom. :)

ui.: egyébként a negatív dolgok is ugyanúgy pozitívak...hiszen ha nem lenne a rossz meg a jó mellett kontrasztként, ugyan mit tudnánk mi az örömről és boldogságról...semmit. :)

üdv és sok sikert

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 24. 11:47
 18/27 A kérdező kommentje:

Kedves legutolsó!

Nagyon tetszik amit írsz!! Köszönöm a választ!! Amikor feltettem a kérdést, abban reménykedtem hogy pont ilyen jellegű válaszokat kapok majd! Kicsit rejtélyes vagy. Tudsz valamit... Mit?? Érdekelne! Link esetleg?

2010. aug. 24. 13:12
 19/27 anonim ***** válasza:
Jehova tanúja, ha ilyesmire vágysz, házhoz jönnek, hogy jelentkezhess a szektájukba.
2010. aug. 24. 13:30
 20/27 anonim ***** válasza:

Kérdezőnek. :)

Végül is mondhatjuk, hogy tudok valamit...mégpedig azt, amit említettem, hogy elfelejtett az ember...ez a tudás pedig megváltoztatja az emberek hozzáállását, valós reményt adva, ellentétben a mondvacsináltakkal...e tudással minden valóra válik, miről eddig az ember azt hitte, hogy csak álom...annyira nem járt messze az igazságtól, mert igaziból tényleg álom az élet...csak egy csöppet koncentráltabb, és ugyanúgy nem lehet eltűnni a semmiben. A 13:30 as válaszoló nem tudom rólam vélekedett e...de itt térítgetésről szó sincs...a papokra férne rá ez...Nem vagyok semmilyen szektának a tagja...csupán az egyetlen valósnak...az Univerzumnak. Nem is ragozom tovább a szót, kérésed meghallgatásra lelt, tehát átadom azt, amiből kinyerheted azt a bizonyos tudást, amit említettem előzőleg. Egy könyvről van szó tulajdonképpen, egy filozófia, metafizika igaz rejtelmébe bevezető mű ez, vagyis magába a létezés okába, céljába és értelmébe ad betekintés emberi szinten persze. A szerzemény elég nehéz mondatokkal van teletűzdelve, de hétköznapi szavakkal...szóval, ha esetleg nem tiszta egy mondat, nyugodtan olvasd el többször, hogy biztos megértsd...így tehát elég mély figyelmet és türelmet igényel a mű. Ne ítéld el korai szavai alapján, a könyv egésze adja meg a valóságot, azt a valóságot, amivel elkezdheted az igazi fejlődésedet, hogy továbbléphess. :)

szerző és cím, egy linkkel.

Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége

[link]

ui.: ha mégis valami gondod támadna az értelmezésével, akkor szólj nyugodtan, és segítek neked. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. aug. 24. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!