Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Az emos fiatalok mi okbol...

Az emos fiatalok mi okbol vagdossak magukat?

Figyelt kérdés
Bocsanat, ha butan hangzik a kerdesem, de amikor en tini voltam, meg nem volt "divat" a vagdosas. Itt ezen az oldalon is tobb kerdes volt errol a vagdasasrol. Tehat mi a celjuk ezzel? Figyelemfelkeltes?
2010. aug. 19. 19:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Mert akaratgyenge lámák. Néhány hetet kéne eltölteniük akármelyik harmadik világ beli országban. Ne félj, hamar rájönnének, hogy az ott élőkhöz képest nekik arany életük van!
2010. aug. 20. 20:40
 12/13 anonim ***** válasza:

A tinik feszegetik a saját és mások határait. Próbálnak megbotránkoztatni másokat, éreztetni másokkal, hogy ők különböznek. És örömüket lelik abban, ha valaki aggódik értük vagy szörnyülködik rajtuk, mert attól úgy érzik, hogy tudtak valami újat csinálni, vagy valami olyat, ami a felnőttek biztosnak látszó világát megrengeti. Felnőttek = autokraták, ez ellen meg ugye lázadni szoktak, bomlasztani szokták az ilyen rendszert. A vagdosás is egy ilyen eszköz szerintem, erre a célra.

Ennyi az egész. Valamint: próbálnak mások lenni, miközben csomó hasonló embert gyűjtenek maguk köré, hogy ne érezzék magukat egyedül. Próbálják kialakítani a saját világképüket, ami egyeseknél ilyen szélsőségekig is elmehet. Éretlenek, butuskák, könnyen befolyásolhatóak. Valaki azt mondja nekik, hogy szar az élet, meg kell halni. Akinél ez hat és elég befolyásolható, az elkezd ilyesmiket csinálni.

Kábé ezek miatt... De talán kérdezd meg őket személyesen, az mégiscsak autentikusabb. Én is felnőtt vagyok már, de voltam kamasz, én is csináltam sok butaságot. Csak ez alapján mondom.

2010. aug. 28. 03:12
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez nem figyelemfelkeltés. Ez falcolás. És jobb lenne, ha azok, akik egyáltalán nem értenek hozzá, és lelámázzák őket, azt mondván, hogy ez csak feltűnési viszketegség, utána néznének a pszichológiai okoknak. Nem véletlenül alakult ki ez a divatirányzat.

Ez tényleg egyfajta feszültséglevezetés, és a célja nem a megbotránkoztatás.

A tényleg lámák azok ketchuppal a kezükön lefényképezkednek. Az igazi falcolók viszont sokszor nem büszkék erre. Egy volt barátnőm is csinálta, ő sem volt emo, és büszke se volt rá. De attól még teljes értékű ember volt. Meg kell érteni. Ilyen egyszerű. Persze a proliknak nagyon egyszerű lámázni.

2010. aug. 28. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!