Szoktál kávét inni reggelente? Mit szólnál hozzá ha elvennék tőled? Milyen tüneteket "produkálnál"?
Az állandó dolgok kiegyensúlyozottá, nyugodtabbá teszik az embert. Lelki megnyugvást hoz, ha vannak biztos pontok az embert életében, a reggeli kávé is lehet ilyen. Közben van időd átgondolni a tenni valóidat, megtervezni a napodat, rámosolyogni kedvesedre így a napod is kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz.
Fizikailag a kávéban lévő koffein oxigén bőséget okoz a vérben, ezáltal az agy frissebb lesz, hamarabb eljutsz az alvástól a "működési" frekvenciádra. Ezt egyébként helyettesítheted egy intenzív reggeli tornával is. Egy kellemes reggeli futás is alkalmas lehet a nap megtervezésére, csak vigyázz, ha forgalmas helyen kocogsz és még nem ébredtél fel teljesen!!! :D
Igen, kávézok minden reggel. Függő vagyok, de szeretem és nem is akarom kihagyni az életemből. Ha nem ihatnék reggel kávét (ilyen még soha nem volt, mások is tudják, hogy az a jól felfogott érdekük, hogy kávézzak), sajnos nem igazán lehet velem kijönni és ezt már egy későbbi kávé sem igazán tudja helyrehozni.
Különben minden reggel 30-45 percet intenzíven sétálok kávézás után (és nem helyett), de ez még soha nem tudta helyettesíteni a kávémat.
Naponta két kávét iszom, de nem fizikai függésből, csupán mert nálam az jelenti az 5 perc szünetet. Igazából könnyen abba tudnám hagyni, nemrégiben míg két hetet nyaraltam, összesen egyszer jutott eszembe, hogy: " Jé, már mióta nem iszok kávét!"
Szóval függőséget nálam nem okoz, annyi lenne az egész, hogy mással helyettesítem, de mivel napi 1-2 csésze egészséges, ezt feleslegesnek tartom.
Köszönöm az eddigi válaszokat:))Nagyon jók.
válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:50
Neked különösen:)
Én is iszok minden reggel és utána szoktam futni menni:))
És sajnos ha nem iszok akkor bérletem van a migrénre.Nagyon alacsony a vérnyomásom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!