Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szoktál kávét inni reggelente?...

Szoktál kávét inni reggelente? Mit szólnál hozzá ha elvennék tőled? Milyen tüneteket "produkálnál"?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat(kis kutatás)
2010. aug. 19. 06:52
1 2
 11/16 Kokas Lajos ***** válasza:
100%

Az állandó dolgok kiegyensúlyozottá, nyugodtabbá teszik az embert. Lelki megnyugvást hoz, ha vannak biztos pontok az embert életében, a reggeli kávé is lehet ilyen. Közben van időd átgondolni a tenni valóidat, megtervezni a napodat, rámosolyogni kedvesedre így a napod is kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lesz.

Fizikailag a kávéban lévő koffein oxigén bőséget okoz a vérben, ezáltal az agy frissebb lesz, hamarabb eljutsz az alvástól a "működési" frekvenciádra. Ezt egyébként helyettesítheted egy intenzív reggeli tornával is. Egy kellemes reggeli futás is alkalmas lehet a nap megtervezésére, csak vigyázz, ha forgalmas helyen kocogsz és még nem ébredtél fel teljesen!!! :D

2010. aug. 19. 09:50
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kávézok minden reggel. Függő vagyok, de szeretem és nem is akarom kihagyni az életemből. Ha nem ihatnék reggel kávét (ilyen még soha nem volt, mások is tudják, hogy az a jól felfogott érdekük, hogy kávézzak), sajnos nem igazán lehet velem kijönni és ezt már egy későbbi kávé sem igazán tudja helyrehozni.

Különben minden reggel 30-45 percet intenzíven sétálok kávézás után (és nem helyett), de ez még soha nem tudta helyettesíteni a kávémat.

2010. aug. 19. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Kávéfüggő vagyok. Itthon elég reggel egy, de ha teleken vagyok, lecsúszik három, négy adag is. Minden nyáron megfogadom, hogy idén leszokok róla, de aztán a nyaram is olyan sűrű lesz, hogy nem jön össze. Ha elvennék, lenne pár nagyon rossz, fejfájásal teli napom, de aztán visszarázódnék, rászoknék a teára.
2010. aug. 19. 10:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Naponta két kávét iszom, de nem fizikai függésből, csupán mert nálam az jelenti az 5 perc szünetet. Igazából könnyen abba tudnám hagyni, nemrégiben míg két hetet nyaraltam, összesen egyszer jutott eszembe, hogy: " Jé, már mióta nem iszok kávét!"

Szóval függőséget nálam nem okoz, annyi lenne az egész, hogy mással helyettesítem, de mivel napi 1-2 csésze egészséges, ezt feleslegesnek tartom.

2010. aug. 19. 14:14
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat:))Nagyon jók.

válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:50

Neked különösen:)

Én is iszok minden reggel és utána szoktam futni menni:))

És sajnos ha nem iszok akkor bérletem van a migrénre.Nagyon alacsony a vérnyomásom...

2010. aug. 19. 19:41
 16/16 anonim ***** válasza:
Én egy pohár hideg colával indítom a napot. Télen-nyáron, teljesen mindegy. Ha valamiért kimarad nyűgös vagyok, és fáj a fejem. Gondolom a koffein hiánya miatt.
2010. szept. 1. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!