Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lesz velünk 15-18 éves...

Mi lesz velünk 15-18 éves korosztállyal, ha valóban 34 milliárd ember lesz 40 év múlva a Földön? Lesz Mad Max korszak szerintetek ? 18F

Figyelt kérdés

2021. márc. 16. 19:03
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
50 éve 4 milliárd volt az összlakosság. ez hatványozódni fog kb 40 év múlva.
2021. márc. 16. 21:59
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet tudni hogy ki mikor hal meg pontosan,és azt se hogy pontosan hány gyermek fog születni még.Egy biztos,amit én személy szerint tudok,hogy most nincs gyerekem,nem is akarok,és nem is lesz sosem.Szóval én biztosan nem fogom tovább szaporítani egy újszülöttel a Földünk népességét,de a halottakhoz becsatlakozom,mert 40 év múlva már én is 74 éves leszek,ha egyáltalán megérem.
2021. márc. 16. 22:12
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

[link]

egyértelműen látszik a tendencia. A 70es években 2% volt az éves növekmény, ha azzal számolsz a következő 50 évre akkor is csak 20,75 milliárd ember jönne ki. Ha csak 40 el nézzük ahogy te írtad meg csak 17,22 milliárd. De nagyon nem nő ennyivel.

2021. márc. 16. 23:03
 14/15 anonim válasza:
100%

Ennyi ember biztosan nem lesz, de a fele is rengeteg, és biztos, hogy a következő évtizedek tele lesznek komoly globális kihívásokkal.

Az is lehet, hogy 40 év múlva a mostaninl kevesebben leszünk természeti katasztrófák, járványok, háborúk miatt.

Ezzel együtt nem érdemes elkeseredni, mert a világ fejlett része még a mai nehézségekkel együtt is sokkal jobb és biztonságosabb, mint amilyen 30-40 vagy akár 100 évvel ezelőtt volt. A pozitív változásoknak is van esélye.

2021. márc. 17. 02:42
 15/15 anonim válasza:
100%
Egyszer láttam egy előadást amiben egy fickó részletesen elemezte az erre vonatkozó adatokat kontinensekre bontva. Az ő előrejelzése alapján olyan 11-12 milliárdnál lesz a tetőzés. Nem emlékszem mikorra prognosztizálta de nem túl sokára az biztos. Ez még egyébként elvileg a Föld "tűréshatárán" belül van. A gond inkább az hogy jelentős növekmény Afrikában lesz, kb. úgy ahogy korábban Ázsiában, csak hogy az afrikai országok többsége nagyon instabil és fejletlen, ráadásul sok helyen gond az ivóvízellátás is. ...Gondolom nem kell részleteznem, hogy ez mit fog okozni.
2022. febr. 8. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!