Mitológiai lények verseny?
Figyelt kérdés
Verseny! Ki tud több mitológiai lényt felsorolni? Görög, római, germán, skandináv,norvég, finn, stb. mindegy, a mennyiség a lényeg.
(beszállok majd én is, ha lesz elég beküldő)
2010. aug. 18. 20:04
11/17 anonim válasza:
Vannak elfek a germán mitológiában? Esetleg olyan lények, amiket elf névvel illettek. De nem azok az elfek, amik a fantasyirodalomban.
12/17 anonim válasza:
Kedves kérdező! Na ezt ismered-e? Aranyoshátú réti mörmönce.. :D
13/17 anonim válasza:
14/17 A kérdező kommentje:
Alakul:)
Én már réges régen kifogytam, már újat sem tudnék mondani. Azért ha valaki még tud, szivesen fogadom. Amúgy
2010. aug. 20. 20:38
15/17 anonim válasza:
Kerberosz, A lernéi Hydra, Kraken, a Kalüdóni vadkan, Huvava a cédruserdők óriása, szellemek, élőhalottak, Poszeidón lovai, Tritón, satyros, Aigeusz lovai, a gorgók(Medúza), a hórák, Ápisz(koraegyiptomi), Ammut a pusztító, szirének, titánok, százkezűek, gigászok, Poszeidón tengeri kígyói, múzsák, varázslók(Merlin), Vörös szőrű( kínai mitológiában Lu Bu lova) hát íg hirtelen ennyi, még gondolkozom :)
16/17 anonim válasza:
Kappa
Ez egy japán lény, leginkább egy teknőshöz hasonlít, haja van, de a feje búbja csupasz. Mindig vizesnek kell lennie a fejének, különben elpusztul. Állítólag elvezette az embereket a kincshez, és uborkával le lehet kenyerezni.
17/17 A kérdező kommentje:
xD
2011. júl. 15. 18:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!