Az embereknek miért szokásuk szidni és lebecsülni a régi technikát?
Talán ez a legmegfelelőbb kategória a kérdésnek,hiszen az emberek szokásairól van szó.Az autós rovatban olvastam kérdéseket,miszerint az emberek öreg autót vagy motort szeretnének venni és erről kérnek véleményt.10 válaszból 8-ban szidják és ócsárolják az öregebb autókat.Gondolok itt Ladára,Trabantra,Simsonra,stb...
Csak a kora és a származása miatt nézik le őket? Nem értem,mert nagyon sok embert hűségesen szolgálnak a mai napig ezek a gépek,köztük engem is.Az a tapasztalatom,hogy megbízhatóbb is mint egy új technika,és csak töredékébe kerül a javíttatás.
Ennyire pénzéhes lenne a mai társadalom,hogy csak az új és csillogó ami elfogadható?
hát én csak a saját környezetemből tudnék fel példát hozni.
több ismerősöm is vett régi (kb 15-20 éves) autót, és már többet költöttek rájuk, mint amennyi a vételár volt (5 hónap alatt)
ha összeadjuk a pénz, már simán vehettek volna egy kb 5 éveset, ami kevesebbet is fogyaszt, biztonságosabb és kényelmesebb is.
persze biztos van olyan régi autó is, ami jó állapotban van, kevés km-rel, de időt kell szánni a megtalálására. nem lehet az első kereskedőnél megvenni, mert tuti valami átverés van a dologban:S
szóval a lényeg, hogy szerintem nincs idejük az embereknek tényleg jó autót keresni, vagy nem is értenek hozzá, ezért vesznek egy új "megbízható" autót.
Lilu2107!!!
Teljes mértékben igazad van.Egy másik kérdésnél olvastam a válaszod.Az amelyikben egy srác egy barna 06-os Ladáról kért véleményt.A sok idétlen válaszon felháborodva írtam ki ezt a kérdést!
Egyébként a veterán gépek tényleg gyönyörűek,a 60-as és 70-es években még értettek a formatervezéshez,és voltak színek!!!ma már minden fehér,ezüst és fekete. :)
Igaz, nem gépjármű, hanem művészeti technika, de én meg olyannal találkoztam, hogy a hagyományos, kézi munka volt leszólva a számítógépivel szemben. Az lehet, hogy gyorsabb, de nem szebb.
Én például szeretem a régi dolgokat. Lemezjátszót, és nem a régi hifiket, hanem a gramofont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!