Társsház bejáratánál egész éjszakán át égő mécses nem tüzveszélyes??
Figyelt kérdés
2021. febr. 26. 00:14
1/21 anonim válasza:
Ha nem lóg fölé semmi akkor nem. Nálam a szobámban ég egész éjjel az illatgyertya és nem veszélyes
2/21 anonim válasza:
Ha valahol ég valami,az mindig tűzveszélyes,de nem mindig lesz tűz belőle.Nehogy elfújjad,vagy valami,nyilván egy halottért ég a mécses.Na persze az a hátránya ha nem fújják el,és tüzet okoz,akkor még több halott lehet miatta.Szóval én most passzolok,nem tudom mi lenne a helyes.
3/21 anonim válasza:
De veszélyes, hiszen feldőlhet vagy véletlenül belerúg valaki vagy egy kisgyerek megégeti magát vele stb. Aki halottért gyújt gyertyát, az ne a küszöbön tegye!
4/21 anonim válasza:
Milyen mécses?
Ha olajmécses, akkor felborulása esetén a kiömló olaj feletti gőzökön végigfuthat a láng.
Ha a 'mécses' alatt sztearin-mécsest (ez az általánosan használt) értesz, akkor vedd figyelembe, felborulása esetén a sztearin hamar megszilárdul, gőze nincs, tehát nem ég.
A másik: milyen éghető anyag van a mécses közelében?
Biztosan nem a bejárat küszöbén van, ahol a láng a fa ajtót nyaldoshatja. (Megjegyzem, a társasházak bejárati ajtaja ritkán fa, többnyire fém.)
A bejárat padozata beton, az nem éghető anyag.
Következik mindezekből: a társasház bejáratánál egész éjszakán át égő mécses nem tüzveszélyes.
.
Megjegyzem: Mindenszentekkor és Halottak napján a több száz gyertya=mécses sem okoz temető-tüzet.
5/21 anonim válasza:
Közel nulla az esélye, de megmondom, én se rajongok érte, hogy egyesek minden ürügyet megragadnak a piromániájuk kiélésére. Égnek a mécsesek, közben meg a szél hordja a száraz avart... Otthagyja felügyelet nélkül az esemény helyszínén, aztán ő persze a legnagyobb nyugalomban hazamegy, mert nem ő lakik ottan. Én már 30 éve megéltem, hogy leégett mellettünk egy egész fenyőerdő. Persze, ilyenkor röhög, akinek kőháza van...
6/21 anonim válasza:
De. Hol van? a padlón? Az ajtó nyitogatáskor huzat lehet, kicsaphat a láng, vagy felborulhat. Előző: a régi építésű társasházak bejárati kapuja fa, az újabb építésűeké műanyag borítású.
7/21 A kérdező kommentje:
Bejárat tövében van vagy 3-4 bazinagy, meg mellette ilyen fedetlen kicsik. Összesen vagy 10. Hát én éjjel kimentem és elfújtam őket, rettenetesen parázok a tűztől. 2-t el sem lehetett fújni, annyira égett.
2021. febr. 26. 09:36
8/21 anonim válasza:
A kapun kívül az utcán, vagy a lépcsőházban?
9/21 A kérdező kommentje:
Kívül, egy tároló ajtaja előtt és a bejárati ajtó között. A tárolóban amúgy az egyik lakó motorjai vannak, teli tankkal. Megkérdeztem a helyi tűzoltókat, azt mondták, hogy mindenképp el kell oltani, őrizetlenül pedig nem szabad ilyesmit hagyni sem utcán, sem beltéren.
2021. febr. 26. 12:54
10/21 A kérdező kommentje:
között: mellett
2021. febr. 26. 12:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!