Mit gondolsz a feminizmusról és a politika korrektségől?
Melyikekről? Amit a twitter liberálisok képviselnek, azzal nem tudok azonosulni.
Senkivel sem szabad elnyomóan vagy kirekesztően viselkedni, ha nincs rá nyomós ok. Szóval a feminizmus és a pc is teljesen rendben van, ha nincs kiesve az egyensúlyból. De mondjuk én nem is tartom feministának azt, aki azért utál minden férfit, mert szar volt hozzá az apja és ezt kivetíti mindenkire és azt képzeli magáról, hogy valami harcos.
A liberális feminizmust semmitérőnek, sőt, ártalmasnak találom, és a politikai korrektség úgy, ahogy jelenleg használják, szintén többet árt, mint használ.
A 2nd wave radikális feminizmus volt az, ami még analitikus volt, és képes volt ténylegesen harcolni a női jogokért, míg a mai feminizmus jóformán csak a férfiaknak kedvez, és nem hogy javít, de ront a nők helyzetén.
A politikai korrektség pedig kimerül abban, hogy egyetlen társadalmi csoport általános negatív tulajdonságait sem szabad megemlíteni, hiszen ó-jaj milyen rossz az általánosítás, de ha nem beszélhetünk a problémákról, akkor nem is küzdhetünk ellenük.
Nekem az jut eszembe erről, amikor egyenjogúság címén kvótákat állítanak fel, hogy adott munkahelyen, testületben, stb. mekkora százalékban kell nőknek lenniük. Tehát hiába van adott esetben egy jobb képességű férfi, akkor is a nőt veszik fel. Mi ebben az egyenjogúság? Nekem ez inkább egy nagyon dilettáns megközelítése annak a problémának, hogy a férfiakat hogyan vegyük rá, hogy munkahelyi megítéléskor ne a nemet nézze. Ennél primitívebb megoldást nem is tudok elképzelni erre. :)
Amúgy semmi gondom a feminizmussal, megvan a létjogosultsága, vannak szép eredményei is, csak nagyon könnyű átesni a ló túloldalára. Amit persze nem PC szóvá tenni...
A feminizmus szerinte. nagyszerű, amíg a két nem közti jogi és érvényesülési egyenlőséget szorgalmazza. A politikai korrektség nagyszerű, amíg az ember lelkéből fakadó, együttérzés és szeretet táplálja.
Kár, hogy az előbbinek célja nem az egyenlőség, és kár, hogy utóbbi vastörvényt próbál faragni az udvariasságból
Minden izmus jó ha harmóniában áll istennel.
A politikai korrektség, meg az alap szintű egyenlőség más néven.
Férfiként próbálok nem beleállni a leszbikus, feminista nők agymenéseibe, megteszik helyettem a többi nők, akik normálisak. Szerencsére.
Odáig jutott a dolog, hogy a normális nőknek kell kiállniuk magukért, az idióta, nagypofájú feministák miatt.
Amúgy még mindig a férfiak zöme az, aki segíti a nőket. Annak ellenére, amit kaptak leszbikáéktól, és a velük szimpatizáló néhány nőtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!