Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Meg szeretném változtatni a...

Meg szeretném változtatni a keresztnevem. Ezt hogyan fogadják az emberek?

Figyelt kérdés

Mindig is tiszta szívből gyűlöltem a keresztnevem. Nem tudom enyhébben mondani, mert az nem adná vissza megfelelően. Egyszerűen nem az én stílusom, úgy érzem, nem tudok az igazi önmagam lenni, amíg így hívnak. Ez nem egy hirtelen jött valami, kisiskoláskorom óta ezt érzem. Mindig kiráz a hideg, ha csak meghallom. Főleg, ha valaki úgy beszél hozzám, hogy minden mondatába muszáj belefoglalnia a megszólítást. Vagy ha valaki azt mondja: Pedig te pont olyan *nevem*-es vagy! Ez olyan, mintha rám akarnának erőszakolni egy bizonyos személyiséget, aki nem én vagyok.

Beszéltem erről a szüleimmel, és megengedték, hogy megváltoztassam egy olyanra, amelyet jobban a magaménak érzek. Egy dolog tart vissza: még középiskolába járok, ahol a régi nevemen ismertek meg. Nem nagyon szeretnék sokat várni vele, de tartok tőle, hogy mit fognak szólni, hiszen ez minden, csak nem egy mindennapi jelenség...

Valaki ismer olyat, aki ezt megtette? Hogy fogadták ezt az emberek, akik a régi nevén ismerték? Esetleg beszólogattak érte? Mennyi idő egy ilyet megszokni?

2021. febr. 1. 18:47
 1/6 anonim ***** válasza:
63%
Nekem nem szimpatikus így elsőre ,de persze lehet én gondolom rosszul.
2021. febr. 1. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért változtass nevet, hogy TE legyél boldog ne azért, mert más mit gondol róla. Iskola? Hivatalos dokumentumaid lesznek senki nem szólhat semmit.
2021. febr. 1. 19:04
 3/6 anonim válasza:
100%

Ha nem titok, megkérdezhetem a mostani neved, s hogy mire szeretnéd? (Csak kíváncsiság, nem le vagy rábeszélni akarlak)

De egyébként simán megváltoztatnám, nem érdekel ki kit szólna hozzá, majd megszokják.

Tudom teljesen más, de én a vezetéknevemet változtattam meg, senki nem szólt be érte.

2021. febr. 1. 19:24
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

én olyat ismerek, akinek a szülei kitaláltak egy nevet, aztán tök mást anyakönyveztettek, de ettől függetlenül az első néven szólítja mindenki. család, barátok, tanárok, mindenki. tehát nála teljesen természetes, hogy nem az anyakönyvetzett nevén van szólítva.

én a helyedben most intézném ez a névváltoztatást, most még nem okozhat annyi galibát, mint pl érettségi után, egyetem kellős közepén, esetleg diploma után. ha a jelenlegi környezeted nem fogadja el az új nevedet, akkor majd a következőben (egyetem, munka) már az újjal mutatkozol be, így ott senki se fogja tudni, hogy valamikor régen más volt a neved.

2021. febr. 1. 19:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is kíváncsi vagyok miről mire szeretnéd megváltoztatni :D

Amúgy lesz akit nem fog érdekelni, lesz aki megkérdezi majd miért változtattad meg és persze ott lesznek a kéretlen véleményezők. Egy idő után viszont úgyis megszokják és onnantól már nem lesz beszédtéma.

Én csak olyat ismerek, aki a vezetéknevét változtatta meg, azért nem szóltak semmit, csak néhányan megkérdezték az okot, de azért az másabb, mint egy keresztnév, kevésbé feltűnő.

2021. febr. 1. 19:47
 6/6 A kérdező kommentje:

3-as és 5-ös, a jelenlegi nevem Nelli. Valakinek tetszik, valakinek nem, viszont nekem borzasztó bután áll, az biztos. Sokat csúfoltak is miatta (bár ugye minden nevet lehet csúfolni valamivel...), illetve sokan becézik 'Nel'-nek, amitől egyenesen rosszul vagyok.

Hogy mire változtatnám meg, azt még nem tudom biztosan, csak hogy mindenképpen egy szép, de komolyabb hangzású nevet szeretnék.

2021. febr. 2. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!