Én fölnézek rájuk. Általában szoralmasak, őszinték, igyekvőek, adnak a gyereknevelésre. Nekem ez a tapasztalatom. És hogy a szónak súlya van náluk.
Csak nagyon érzékenyek és sértődősek(haragartóak) általában, pláne, ha székely.
Sok erdélyi azt is magára veszi, ami egyáltalán nem neki szól. Mármint a szivére vasz dolgokat, fölöslegesen.
2010. aug. 16. 10:43
12/19 anonim válasza:
"Gondolom Te is erdélyi magyar vagy (mert nem használsz ékezetet)"
Miért, Erdélyben nem lehet billkiosztást váltani? Érdekes.
Amúgy ami erdélyi magyart ismerek, százszor több emberség és becsület van bennük, mint a sok pesti suttyóban (mondom ezt pestiként). Azért külön becsülöm őket, hogy ők nap mint nap megküzdenek a magyarságukért, a sok anyaországi majom meg veri a mellét, közben egy értelmes mondatot nem tud leírni magyarul.
2010. aug. 16. 10:46
13/19 anonim válasza:
Ennél hülyébb kérdést mostanában nem igen láttam...
2010. aug. 16. 10:54
14/19 anonim válasza:
Egyszer járt a sulinkba egy erdélyi gyerek.Tanulatlan,neveletlen,szemtelen parasztgyerek volt,az anyja meg vándorcigány módjára hol itt telepedett le vele,hol ott.Ez az egyetlen tapasztalatom velük.De ettől függetlenül szeretnék kimenni,azt mondják kedvesek az ottaniak.
2010. aug. 16. 10:58
15/19 anonim válasza:
gondolom azért kérdezi mert sok helyen tanítják azt hogy ők igazából ilyen bő gatyában járó, csujjogató, buta parasztemberek. illetve hogy nem is magyarok hanem románok (meg bozgorok)
2010. aug. 16. 11:02
16/19 anonim válasza:
Semmi negativ velemeny? Ez igen. Ha ekkora lenne a szeretet es a tisztelet magyar es magyar kozt, szep is lenne.
2010. aug. 16. 11:59
17/19 anonim válasza:
Én kedvelem őket!Kedves,szimpatikus emberek.Összetartóak,és sokkal inkább magyarok ,mint akik lerománozzák őket néha....
2010. aug. 16. 13:49
18/19 anonim válasza:
Csak azért mert erdélyi (vagy éppen felvidéki,vajdasági,stb.) nem nézek le senkit. De mikor kint voltam Erdélyben egy hetet és a magyar srácok csorgatták utánunk,lányok után a nyálukat,meg mindenféle gyökérségeket beszólogattak,azután egy kicsit csalódott voltam. Azt hittem majd a románoktól kapjuk az oltást,de nem. De beszélgettem idősebb helyiekkel is,és nagyon kedvesen magyaráztak mindenfélét,szóval jó tapasztalataim is voltak:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!