Mit gondoltok a Magyarországon tanult orvosok külföldre
vándorlásáról?
Figyelt kérdés
Nem akarok heves vitát indítani. Véleményekre vagyok kíváncsi, melyek "meghallgatása" után én is kifejtem a saját álláspontomat. Kérek mindenkit a kulturált kommunikációra.
Én teljesen megértem őket, itt keresnek havonta teszem azt 200.000 Forintot bruttó, míg mondjuk Svájcban,Németországban havi 500.000-650.000 Ft-t .
2010. aug. 15. 13:18
2/13 anonim válasza:
Ha megfizetnék é megbecsülnék őket, nem mennének külföldre.
2010. aug. 15. 13:19
3/13 anonim válasza:
Teljesen megértem Őket! Bár én nem vagyok orvos, de valahol nekem is ez a vágyam, hogy külföldön dolgozzak, ahol megbecsülik a munkámat!
2010. aug. 15. 13:21
4/13 anonim válasza:
Jól teszik..több pénzt kapnak külföldön.
2010. aug. 15. 13:22
5/13 anonim válasza:
Szerintem ez minden szakmában fellelhető jelenség.
Pl.:
Valakit az állam ingyen tanít érettségig, majd kimegy Angliába takarítónak, vagy felszolgálónak, és ott adózik, ott költi el a jövedelmét, az állam meg szívott.
2010. aug. 15. 13:32
6/13 anonim válasza:
Nem csak az orvosok, de minden versenyképes szakmával rendelkező kivándorlásáról ugyan az a véleményem a (mindenkori) kormány hibája, mert teljesen hülyének nézi az embereket. Éhbérért dolgoztatja, pontosabban engedi éhbérért dolgoztatni, és annyi bőrt húz le róla amennyit bír.
2010. aug. 15. 13:38
7/13 anonim válasza:
Valóban, pénzből élünk, de részemről van, ami ide köt. A haza nem csak akkor haza, amikor ad, hanem akkor is, amikor szüksége van a munkánkra.
(Mielőtt megvádolnátok, nem vagyok "mélymagyar" szélsőjobbos.)
2010. aug. 15. 13:39
8/13 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
A nővér- és orvoshiány egyre ijesztőbb méreteket ölt. Ennek oka, hogy egyre több fiatal egészségügyi dolgozó választja a külföldi munkát a hazai bér öt-, hatszorosáért.
Jó hír, hogy a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére nemrég megváltoztatták a fiatal orvosok szakképzéséről szóló rendeletet, így jóval többen maradtak itthon, mint ahogy pl. tavasszal látszott.
9/13 anonim válasza:
Egyik ismerősöm 130at kap, mint betanított munkás, egy rezidens meg számíthat 80-90re. Miközben azért nagyon nem ugyanaz a munka,idő,tudás van mögötte. Teljesen érthető, hogy nem éhbérért akarnak melózni, ha már olyan sok energiát fektettek bele. Ez olyan dolog, hogy szép a hazaszeretet, de a kaját akkor is pénzért osztják.
10/13 anonim válasza:
Sajnos megértem őket.Egy ilyen fontos szakmát,mint az orvost jobban megkéne fizetni.Bezzeg a polikusok,polgármesterek fizetése magas....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!