Miben nyílvánul meg, hogy nincs ma a magyarokban magyarásgtudat?
A média egyből kapva kap azon, és kihangsúlyozza, ha valami híresség akár legkisebb részben is magyar származású. A legsemmitmondóbb versenyeket elért magyar sikerekről is rendszeresen hallok. Hasonló módon szinte megdönthetelen igazságnak számít, hogy a magyar nők a legszebbek, ami persze a magyar nyelvre is igaz. Arról nem is beszélve, hogy állítólag "szinte mindent" mi találtunk fel. De a sort még hosszan folytathatnám.
Akkor végül is miben nyílvánul ez meg?
Úgy érzem ezzel akaratlanul is, de tüzet szítasz.
Mindjárt jönnek majd a mai "nagy magyarok", akik kikötik majd, hogy itthon minden a cigányságnak kedvez, mindenki majmolja az Eu-t, Amerikát és a zsidó tökét, nem dívik manapság a kereszténység, és nem akarja mindenki visszakapni a Trianonkor elvett területeket.
Mielőtt megékeznének ezen szakértők, elmondanám az én véleményem. Szerintem a magyarságtudat hiányát inkább arra alapozzék, hogy az ország nem túl rózsás gazdasági helyzete miatt sokan sóvárognak a tehetősebb országokbeli színvonal után.
Igazából erre fogják a dolgot, pedig ez még nem a magyarságtudat hiánya, inkább az, hogy a nagy vágyakozásban megfeledkeznek Magyarország értékeiről.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__1087..
Az első oldal végén kibontakozó vitát ajánlom figyelmedbe.
nos,igazad van sztem,a magyarságtudat semmiben nem nyilvánul meg szinte,csak "hungarista vagyok,én vagyok a legjobb,minden magyar találmány,minden nyelv a magyarból ered,stb...
szép eszmék ezek,csak egy dolgot felejtünk el:ÖSSZETARTANI.a zsidók összetartanak, a cigányok összetartanak.mi magyarok nem.nekünk a hülyeséggel kell foglalkozni,széthúzni egymást,politizálni állandóan,mindenkit szidni,mert ugye ettől meg fog változni a helyzetünk...
amíg olyan emberekkel vagyok körülvéve akik ki akarnak túrni a munkahelyemről,le akarnak húzni,mindent szétdobálnak az utcán,vandálkodnak,gyűlölködnek egymásra,addig különösképpen nem tudom miért kéne hangoztatnom,hogy übermagyar vagyok.amugy magyarországot nagyon szeretem szerintem szép ország,semmi baj nincs vele.
na igen úgy érzem ebből tényleg vita lesz,úgyhogy annyit mondok csak aki akarja,gondolja át amit írtam,szerintem elég valós képet festettem le a helyzetről.vagy oldja meg a dolgokat ökölrázással,vagy ahogy akarja.
vitázni nem szeretnék úgyhogy kiszállok a játékból.
Nahát, egyből le lettem pontozva, mert közöltem, hogy szerintem a magyarságtudat hiánya az, amikor elfeledkezünk országunk értékeiről.
A kedves lepontozóknak üzenném, hogy ha nem tetszik a véleményem ( amit márpedig jogom van alkotni), akkor lehetőség szerint ne egyből a százalékom húzza le, mint egy duzzogó óvodás, hanem ossza meg velem,ő miképp véli a dolgot és miért nem ért egyet a nézeteimmel.
Mi magyarok, tartsunk össze a nemzetről szóló vitákban.
ma 17:23
És te még magyarnak mered magad nevezni?SZÉGYEN VAGY!
18:50
Miért, miben látod te az én magyartalanságomat?
OK, hogy egyik oldalon ott all az a csoport, aki meg eleteben nem volt kulfoldon, de mondja, hogy a magyarok a legmuveltebbek, legszebbek es Budapest a legszebb varos, viszont a masik oldalon szinten ott van egy jelentos reteg, ami mindent leszol, ami magyar.
Nekem kulfoldi a ferjem es azt gondolja, hogy a magyarok egy resze nagyon nacionalista. Kulfoldinek igy nez ki. A masik fele meg szegyenli a magyarsagat es mumajerkedik. Szoval ket oldala van...es valahol az igazsag a 2 kozott van, mert nem helyes a teljes pozitiv elfogultsag, de a negativ sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!