Mit gondoltok erről a történetről?
Ismerek egy történetet egy keresztény emberről és egy borbélyról.
Egy nap a keresztény ember úgy döntött,hogy ideje lenyíratni a haját.Így hát elment a borbélyhoz.Miközben a borbéllyal társalgott Istenről,a borbély feltett neki egy kérdést.
A kérdése a következő volt:Isten miért engedi meg azt a sok rosszat a világban,ha tényleg valós személy és annyira szeret minket,mint azt ahogy a Biblia állítja?A keresztény nem tudott semmit sem válaszolni.Mikor hazafele tartott a borbélytól jövet,jött vele szembe egy nagy szakállú,borzas hajú férfi.Gyorsan visszarohant a borbélyhoz,majd ezt mondta:
"Tudom a választ!"
"Mire?"
"Azért történik meg ez a sok rossz dolog a világban,mert az emberek nem térnek be Istenhez!"
"És?Mi az összefüggés?"
"Hát nem érted?!Tudod miért van annyi nagy szakállú,borzas ember odakinn?MERT NEM TÉRNEK BE HOZZÁD,annak ellenére,hogy borbélyok vannak és léteznek....."
Mert Istenhez betérni elsö körben (a hiten kívül) azt jelenti, hogy betartom a parancsolatait.
És Isten parancsolatainak többségének van értelme, és ha mindenki követné öket, a világban tényleg minimálisra szorulna vissza a rossz.
És itt a lényeg a minimálison van. Mert az lehet, hogy nem lenne háború, sem eröszakos cselekmények, az emberek szerettel, elfogadással, és pláne ítélkezés nélkül fordulnának egymás felé, de attól még balesetek történhetnének (leesik a létráról, elüti az autó), betegségek lennének.
Tudom, erre a cáfolat, hogy ha mindenki hinné Istent, akkor ö megvédené ezektöl is az embereket (de ugye ne feledjük, most is ér hívö embereket baleset, betegség).
Másrészröl ha logikusan gondolkodunk, miért lenne jobb a világ? Mert betartjuk a parancsolatokat, ennek következtében nem ártunk egymásnak (vonatkozik ide ne ölj ugyanúgy, mint a ne ítélj, hogy ne ítéltess).
Szóval tulajdonképpen nem Isten miatt lenne jobb a világ, hanem mert mindenki betartana bizonyos parancsolatokat. Ha pedig ebböl indulunk ki, akkor az az emberiség érdeme lesz, nem Istené, hiszen az emberek maguktól tartják be, szabad akaratukból. Ha Istenhez "betérni" kell, akkor tulajdonképp semmit nem adott nekem.
Hiten kívűl Istenhez betérni lehetetlen.Üti egymást a kettő.Ha meg-betérsz Istenhez,meg kell lennie benned annak a hitnek,hogy elhiszed,hogy Ő volt,van és mindig is lesz.Sőt..ez kevés.Ha tényleg meg akarsz térni,akkor igen,a parancsolatok szerint kell,hogy élj.
Ha nem lenne Isten,akkor szeretet sem lehetne a világban.Tudom,ezt nehéz megérteni ateistaként,de keresztény szemmel ez így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!