Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amerikaiak vs magyarok mit...

Amerikaiak vs magyarok mit gondolnak a. Cigányokról? Mi jut eszükbe a cigányszóról?

Figyelt kérdés

2020. dec. 27. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Ez a kérdés nagyon rosszul van feltéve, mivel Magyarországon is meg szerintem a világon mindenhol országon belül több néző pont van. Szóval azt nem lehet kijelenteni hogy ezt és ezt gondolják a magyarok, mert szerintem minimum fele-fele arányban gondolnak jót és rosszat egyaránt.
2020. dec. 27. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Náluk a gypsy szó a szabad szellemű utazókra vonatkozik akik olyanok mint a hippik
2020. dec. 27. 15:03
 3/8 A kérdező kommentje:
#2 és magyaroknál?
2020. dec. 27. 15:05
 4/8 anonim ***** válasza:
3. Az amerikaiaknál is vannak romák, de náluk ez is inkább már csak egy ilyen görcsös identitáskeresés. Olyan falfehérek az amerikai romák, mint bármely más fehér amerikai. Az egyedüli külömbség a szokásaik. Náluk ezt egy külön etnikumként látják, akik beilleszkedtek a közösségbe, mint olasz - amerikaiak, német - amerikaiak, stb... Nálunk a cigány az rassz, míg náluk etnikum. Ez a legnagyobb külömbség.
2020. dec. 27. 15:38
 5/8 anonim ***** válasza:
80%

#4: ment a TLC csatornán a Gypsy Sisters

[link]

Tényleg fehérek, mint a többi amcsi, de a szokásaik kb. mintha itthon a putrisoron nőttek volna fel... :-D

ugyanazok a balhék, apró-cseprő bűnügyek, családi drámák..... egy-az-egyben... :-D

2020. dec. 27. 15:50
 6/8 anonim ***** válasza:
68%
Sehol nem szereik őket
2020. dec. 27. 16:00
 7/8 anonim ***** válasza:
4es értem tudom hogy vannak rendes cigányok amerikában is :D de a kérdező a gypsy szót kérdezte amit nagyon sok fehér használ magára mert ők a cigányokat romaninak hívják. Ők pedig olyanok mint ahogy az 5ös is írja. Kb mint new jerseyben az olasz gyökerekkel rendelkezőek
2020. dec. 27. 17:24
 8/8 anonim válasza:

Olaszliszka, erről a romák azóta is lapítanak „Öljétek meg a magyart!"

Az olaszliszkai lincselés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt brutális gyilkosság ismert elnevezése. Az áldozat, Szögi Lajos, kocsijával a falun áthajtva egy elé lépő helyi roma kislányt majdnem elsodort. Ekkor autójával megállt, hogy meggyőződjön róla, a gyereknek nem esett baja. Bár a kislány valóban nem szenvedett sérülést, annak hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték.

Részletek: [link]

2020. dec. 29. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!