Honnan lehet szerezni cigányszótárt?
Az a gondom hogy tegnap is sétálok az utcán és elkezdenek utánam kiabálni a romák hogy, idézem:"je má ide dikman há beszíni szejetnék moré"
De nem először fordult elő...mondanak mást is például: kiáláh
Szóval az a gondom hogy amit mondanak abból kb 5 százalékát értem :/
Itt találsz online-fordítót, de találsz olyan linket is, amely azt mutatja, hol tudsz vásárolni.
Ennek a jelentése: Gyere már ide (dikmant nem tudom, szerintem vagy az ember, vagy a köcsög XD), hát beszélni szeretnék veled cigány!
De minek is akarnál leállni egy cigánnyal dumálni? Kerüld el őket nagy körben, mert nem a csövesek, hanem a cigányok vernek agyon...
Bár a te problémád inkább a jellegzetes cigányos hanghordozásnak és az úgynevezett romungró nyelvjárásnak a megértésével van gondod.
A dik/dikmán az nézd, figyeld, figyelj jelentéssel bír, bár gyakorta inkább csak amolyan indulatszóként használják. A more meg embert jelent, igazából nyomatékosító szerepe van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!