Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért baj az ha valaki haza...

Miért baj az ha valaki haza akar menni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy miért ítélitek el azt akinek honvágya van és esetleg haza akar költözni külföldről Magyarországra? Miért baj az ha valaki más? Miért baj az ha valakinek a megszokott környezet, a család közelsége és a baráti kör többet ér? Szoktam olvasgatni itt a gyakorin olyan kérdéseket hogy valaki haza szeretne menni és kikéri a véleményeket, és erre olyan válaszok érkeznek hogy csak mersztgetem a szemem. Minden kérdésnél legalább egy ember el kezdi azt a dumát hogy más már kezét lábát törné egy ilyen lehetőségért és hogy nem normális az aki haza akar menni. Nekem erre csak annyi a reakcióm hogy senki nem tart titeket vissza titeket attól hogy ne menjetek ki külföldre dolgozni. Akkor jönnek azok a monológok hogy azért az nem olyan könnyű, meg itt meg a biztosat a bizonytalanért nem olyan egyszerű otthagyni meg ilyesmi, de könyörgöm, a más ott merte hagyni a családját az otthonárt a jobb megélhetésért, akkor ti miért nem meritek ugyan ezt megtenni? Mert szerintem is nagyon könnyű úgy osztani az észt hogy otthon ültök és csak vágyakoztok külföldre de lépést tenni ennek érdekében már nem mertek, így csak irígykedve nézitek meg hallgatjátok hogy másoknak megadatott az ami nektek nem és ezért ha már valaki nem azt gondolja mint amit mások, akkor az már egy sötét ember. Ja, és mielőtt engem is lehurrognátok, én kijöttem külföldre és otthon hagytam mindenemet. A kérdés nem rolam szól mert én itt kint jól érzem magam és nincs is honvágyam, de mint mondtam, rengeteg olyan kérdést olvasok ami alatt szegényt nagyon sokan mocskoljátok amiért az otthonát választja a pénz helyett.

2020. dec. 27. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

Idén nyáron kimentem Németbe, aztán haza jöttem mert láttam hogy azt aki nem beszéli a nyelvet, kihasználják mint a lábtörlőt.

Ezek után eszem ágában sincs kimenni sehova. Inkább nyomorkodom itthon, de tudom hogy itthon vagyok, olyan helyen, amit beszőnek az emlékeim.

Nem nézek le senkit aki inkább a pénzt választja és elmegy, de egy másik ország sosem lehet olyan haza, mint a szülőföld. Nyilván aki érzelmesebb típus, annak honvágya van. Aki meg lelkileg erősebb típus, az kibirja ott külföldön.

2020. dec. 27. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
én mag azt vettem észre de úgy ámblokk mindenhol hogy az internete szövegekben -de itt is megy az oogatás amit élőben sosem mondanánk a másik ember szemébe bele...témától függetlenül
2020. dec. 29. 16:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Első, nem csak a pénzről szól. Amúgy én pont az ellenkezőjét tapasztalom, hogy én vagyok a rossz meg hazaáruó, amiért nem akarok visszamenni Magyarországra.
2020. dec. 29. 18:01
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem általánosan senki nem ítéli el.

Hülyék meg mindenhol vannak.

2020. dec. 29. 18:13
 5/9 anonim ***** válasza:
0%

En nem mennek haza foleg ilyen helyzetben hogy buntetnek ha 8 utan kimesz, maszk kell az utcan stb.

Lehet mire mennek addigra ismet kommunizmus lesz. Mar most sem lehet levaltani a kormanyt.

Az almodozoknak tenni kell valamit ha kint akarnak elni. Nyelvet kell beszelni es kemenyen dolgozni mert eleinte csak valami keveset fizeto szar melo lesz.

2020. dec. 30. 11:53
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

"En nem mennek haza foleg ilyen helyzetben hogy buntetnek ha 8 utan kimesz, maszk kell az utcan stb.

Lehet mire mennek addigra ismet kommunizmus lesz"

Na ez a kőkemény demagóg duma!

Mert ugye máshol a viágban nincs és nem is volt korlátozás emiatt a qurva vírus miatt.

Ezek szerint Ausztriában is kommunizmus lesz (vagy már van is), mert náluk egész napos kijárási korlátozás is van/volt.

2020. dec. 30. 12:06
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
vagy olaszország....
2020. dec. 30. 15:00
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát ez egy fura kérdés, az biztos.

"otthon hagytad mindenedet". Azaz?

Nincs honvágyad? Talán nem is volt a honod. Van az úgy, hogy valaki másutt van otthon, vagy seholse.

2021. jan. 2. 01:23
 9/9 anonim ***** válasza:

6os!

USAban nem buntetnek ha nincs rajtad maszk igaz, hogy kotelezo de maximum nem engednek be a boltba :) Mindig latok olyanokat akiken nincs maszk.

Ja es nem csak 1-2 fajtat lehet hasznalni hanem barmit, sal, kendo, szelepes maszk, mind1, csak takarjon.

Tesztet se kernek ha valaki elutazik es jon vissza repulovel.

2021. jan. 3. 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!