A bartosizmushoz, mint ideológiai irányzathoz mennyire áll közel a nihilizmus, illetve az anarchizmus?
Gozarusan2-t kicsit kijavítva,a Bartosizmus nem mindenképpen szélsőbalos ideológia,de akár az is lehet,de azért nem mondanám kizárólag annak,mivel tartalmaz erőteljesen tribalista-anarcho primitivsta elveket(amik ugye harmadikutas ideológiák).De visszatérve a kérdésre,igen,a Bartosizmus közel áll a nihilizmushoz,mivel Bartost főként(filozófia téren) Diogenész és Nietzsche inspirálta,illetve Schopenhauer de ő már nem annyira.Bartosizmust egyébként legjobban az anarcho-primitivizmushoz tudnám hasonlítani és az individualizmushoz,és távol áll az anarcho-kommunizmustól,mivel Bartos nem hisz/nem támogat nagyjából semmiféle gazdaságban/ot.Ha pedig egyszerűen,gyorsan meg akarod érteni a Bartosizmust politológiailag,csak gyúrdd össze Charles Manson és Ted Kaczynski világnézetét + Varg Vikernes kereszténységgel kapcsolatos nézeteivel (Btw Bartos olvasta Unabomber manifesztóját,és eléggé szimpatizál vele),mindegy,hirtelenjébe ennyit tudok mondani a Bartosista ideológáról és filozófiáról. :D
Viszont a disztópia érdekesebb,Bartos soha nem fejtette ki igazán,és részletesen sem mindig ugyanazt mondta,de a Bartosizmus az ebben az esetben egy állapot,amikor a szennyezett és tönkre tett világban kényszerülnénk visszafejlődni,ami az emberiség halálával egyenlő(ezt is akarja elérni Bartos,nem hiába említettem meg Charles Mansont),Bartos a Bartosista disztópiára úgy hivatkozik,mint az emberiség méltó büntetésére,a saját ostobaságunk és felelőtlenségünk rovására.
Remélem segítettem megérteni,próbáltam összeszedetten válaszolni XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!