Mi baj volt a cigányneves kérdéssel? Miért sértő a cigány elnevezés?
Ezt énsem értem mivel az eredeti elnevezésük az a cigány:DD
Nemértem miért sértő ez.Ez kb olyan mintha egy magyart lemagyaroznál.:DDDDD
Nem azért volt sértő, mert cigánynak vagy romáknak nevezted őket, hanem mert valahogy úgy szólt a kérdés, hogy a cigányok között milyen hülye neveket ismertek?
Ha ezt általánosságban tetted volna fel, pl. Magyarországon milyen hülye neveket ismersz?, semmi baj nem lett volna vele. De mivel egy népcsoportra élezted ki, rasszista lett.
Azt nem értem (soha) hoyg miért rasszizmus a cigányokról beszélni, létezésüket nem tagadni?
Mert ha azt kérdezed, hoyg a magyarok közt milyen hül-e neveket ismertek, vagy a szerbek közt milyen hül-e neveket ismertek, vagy az angolok közt, az nem fáj senkinek. Ez se a cigányoknak, szerintem. Nekem a cigány kislányok büszkén mondják a játszóházban: Mi párásztházat nem csinyáluunk! Mi széép cigáányháázat csinyálunk!!!
Nem romaházat, persze.
Még ha erdéyli magyar megsértődne, mert ők a hül-e szót az agylágyult hülye értelemben hazsnálják..
Én úgy látom, magyarországon valami lekorcsosult városi széplelkek, akik nyulat, cigányt , bucit csak képeskönyvből ismernek, tiltakoznak a húsevés, cigáynok léte, homokozok léte ellen.
Cska roma van, meg szivárvány, meg répa. Mint a leporellóban..De élő romát én még - nem nem láttam, mert láttam, mert a romák a cigányokon belül eg y(fehérebb) csoport - de még cigányt, echte cigányt nem hallottam magát leromázni. Esetleg valami koedukált cigányt.
A cigány szó eredeti jelentése : "tolvaj" de nem hinném, hogy ez bántana bárkit is, mert a cigányok olyanok mint a spártaiak: Az ő értékrendjükben lopni nem annyira bűn, inkább ügyesség és szemfülesség dolga, erény.
A roma embereket jelent, gondolom, innen kreálta valami nagyokos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!