Tudnátok olyan filmeket ajánlani, amiket nézhetnek gyerekek is, és kellemes, befogadható módon népszerűsítik az olvasást?
Elsődlegesen olyan filmek felé fordulnék, amik valamilyen adaptációk. Ilyen szempontból az alábbiakat ajánlom (nekem nagy kedvenceim):
- Így neveld a sárkányodat
- Így neveld a sárkányodat 2
- Így neveld a sárkányodat 3: Rejtett világ
- Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény
- Narnia Krónikái: Caspian herceg
- Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja
- Alice Csodaországban
- Alice Csodaországban (2010)
- Alice Tükörországban
- Pán Péter
- Micimackó mesék (több is van)
- Barátom, Róbert Gida
Nekem az a logikám, hogyha tetszik nekik a film, akkor a könyv is fog, hiszen azok mindig többet mutatnak és ki ne szeretné ismét látni a már megkedvelt világot? Még beszélgetésre is ad okot, hogy miben volt más a film és a könyv.
2. és 3. válaszadónak: Köszönöm a tippeket, ezek arra jók, amit teszünk is, hogy esti mesének felolvassuk, aztán családilag megnézzük a filmet. Nagyon hasznos a fent említett okok miatt is, de nem erre gondoltam. A gyerek még csak másodikos, nem futhat neki egy Narnia krónikáinak :) Illetve pl. egy Micimackót ha lát is, nincs ingerenciája még el is olvasni...
Magát az olvasást mint tevékenységet népszerűsítő filmet keresek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!