Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek elképzelhető,...

Szerintetek elképzelhető, hogy a Föld az maga a pokol egy fejlettebb fajnak és ahová le szokták küldeni az elfajzott, magának való, gőgős teremtményeket, mintegy megtisztítva saját társadalmukat?

Figyelt kérdés
Egy börtönhöz hasonlítható módon.
2020. nov. 8. 10:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

7: Én azt gondolom, a léleknek van egy minősége, ami nem változik, az egy hardver, nem egy szoftver, és talán a programozó is maga a lélek.

A jellem az egészen biztosan nem változik, ezt kísérletek igazolják.

Tehát nincsen olyan, hogy lelki fejlődés. A lelket az isten megteremtette, és olyan, amilyenre teremtette, az ember nem tud rajta változtatni.

Mi az ember, melyik része az az embernek, ami az isten által teremtett lelken tud javítani?..??

2020. nov. 8. 11:46
 12/21 A kérdező kommentje:

9

Erre sajnos nincsenek források. Ezek saját gondolataim, következtetéseim. Bár én is szeretnék olvasni e témában, csak nem tudom hol lehet ilyesmit találni.

2020. nov. 8. 11:47
 13/21 anonim ***** válasza:

*Én azt gondolom, a léleknek van egy minősége, ami nem változik, az egy hardver, nem egy szoftver, és talán a programozó is maga a lélek.

---- Mármint hogy a lélek inkább hardver (és programozó), mint szoftver.

2020. nov. 8. 11:47
 14/21 anonim ***** válasza:

Nem. Először is a Föld túl szép hely "száműzésre", amit szépen lassan tönkreteszünk (környezetszennyezés, fajok kiirtása). Másodszor ezek az elfajzott teremtményeid is óriási kényelembe élnek, míg a pokolban azt gondolná az ember, hogy mindenki szembenéz azzal, hogy a tetteinknek következményei vannak. Éppenséggel nem történik semmi ilyesmi. Sőt, mindig azok szívnak a legtöbbet, akik megpróbálnak valami jót tenni.

Harmadszor, egy fejlettebb faj gondolom empátiában is fejlettebb és nem nézné tétlenül, ahogy a pokolban milliárdnyi élőlény szív a hozzájuk mérten elhanyagolható számú "elfajzott" miatt.

Ha mégis ilyenek, akkor meg mindegy, mert egy nem pszichopatának az ő társadalmuk is ugyanolyan pokol lenne.

2020. nov. 8. 11:48
 15/21 A kérdező kommentje:

14

A pokolban nincsenek következményei a tetteidnek. A pokol maga a büntetés, maga a végállomás. Tehát büntetésük eszköze maga ez a hely. Már bármit tehetnek itt, ennél rosszabb helyre nem kerülhetnek. Mint egy börtön, ahová beküldik az elmebajos, közveszélyes embereket és a kutyát nem érdekli, hogy bánnak egymással, hogy ölik-e verik-e egymást odabent. Csak maradjanak odabent.

“Harmadszor, egy fejlettebb faj gondolom empátiában is fejlettebb és nem nézné tétlenül, ahogy a pokolban milliárdnyi élőlény szív a hozzájuk mérten elhanyagolható számú "elfajzott" miatt.“

Nem abban a formában kerülnek ide amilyenben odaát voltak. A gonoszság elfajzottság nem abban nyilvánul meg, hogy valaki aktívan gonosz-e, hanem az arra való hajlamban. Tehát ez aktiválódhat ha a körülmények olyanok. A látszólagos szép környezet talán azért volt így kialakítva, hogy minél ritkábban aktiválódjanak a hibás gének.

Akiben nincs hajlam a rosszra, az semmilyen körülmény között nem fog aktiválódni, legyenek azok a körülmények bármennyire nehezek. Na ilyen emberből nagyon kevés van. Ezt nem értem teljesen, hogy ők miért vannak itt.

2020. nov. 8. 12:00
 16/21 anonim ***** válasza:
Valaki mondta is, hogy szívesen olvasna a témában-olvassatok könyveket! Rengeteg könyv van, amiben erről írnak. Ha szeretnétek konkrét címeket, akkor szívesen leírom.
2020. nov. 8. 14:06
 17/21 A kérdező kommentje:

16

Légyszíves, szívesen olvasnák ebben a témában én is.

2020. nov. 8. 14:08
 18/21 anonim ***** válasza:

A pokolban nincsenek jó dolgok és jó emberek.

EGYÁLTALÁN nincsenek. Nem, egy se.

2020. nov. 8. 15:52
 19/21 anonim ***** válasza:

"Mert te is gondolom beláthatod, hogy a lelki fejlődésre a Föld teljesen alkalmatlan hely. Itt inkább még jobban leépülsz, megkeseredsz„

Ez a lényeg!!!

A mennyországban könnyű jónak lenni.

2020. nov. 8. 19:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem, az itt élők nem máshonnan kerülnek ide, hanem itt születnek.
2020. nov. 9. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!