Szerintetek elképzelhető, hogy a Föld az maga a pokol egy fejlettebb fajnak és ahová le szokták küldeni az elfajzott, magának való, gőgős teremtményeket, mintegy megtisztítva saját társadalmukat?
7: Én azt gondolom, a léleknek van egy minősége, ami nem változik, az egy hardver, nem egy szoftver, és talán a programozó is maga a lélek.
A jellem az egészen biztosan nem változik, ezt kísérletek igazolják.
Tehát nincsen olyan, hogy lelki fejlődés. A lelket az isten megteremtette, és olyan, amilyenre teremtette, az ember nem tud rajta változtatni.
Mi az ember, melyik része az az embernek, ami az isten által teremtett lelken tud javítani?..??
9
Erre sajnos nincsenek források. Ezek saját gondolataim, következtetéseim. Bár én is szeretnék olvasni e témában, csak nem tudom hol lehet ilyesmit találni.
*Én azt gondolom, a léleknek van egy minősége, ami nem változik, az egy hardver, nem egy szoftver, és talán a programozó is maga a lélek.
---- Mármint hogy a lélek inkább hardver (és programozó), mint szoftver.
Nem. Először is a Föld túl szép hely "száműzésre", amit szépen lassan tönkreteszünk (környezetszennyezés, fajok kiirtása). Másodszor ezek az elfajzott teremtményeid is óriási kényelembe élnek, míg a pokolban azt gondolná az ember, hogy mindenki szembenéz azzal, hogy a tetteinknek következményei vannak. Éppenséggel nem történik semmi ilyesmi. Sőt, mindig azok szívnak a legtöbbet, akik megpróbálnak valami jót tenni.
Harmadszor, egy fejlettebb faj gondolom empátiában is fejlettebb és nem nézné tétlenül, ahogy a pokolban milliárdnyi élőlény szív a hozzájuk mérten elhanyagolható számú "elfajzott" miatt.
Ha mégis ilyenek, akkor meg mindegy, mert egy nem pszichopatának az ő társadalmuk is ugyanolyan pokol lenne.
14
A pokolban nincsenek következményei a tetteidnek. A pokol maga a büntetés, maga a végállomás. Tehát büntetésük eszköze maga ez a hely. Már bármit tehetnek itt, ennél rosszabb helyre nem kerülhetnek. Mint egy börtön, ahová beküldik az elmebajos, közveszélyes embereket és a kutyát nem érdekli, hogy bánnak egymással, hogy ölik-e verik-e egymást odabent. Csak maradjanak odabent.
“Harmadszor, egy fejlettebb faj gondolom empátiában is fejlettebb és nem nézné tétlenül, ahogy a pokolban milliárdnyi élőlény szív a hozzájuk mérten elhanyagolható számú "elfajzott" miatt.“
Nem abban a formában kerülnek ide amilyenben odaát voltak. A gonoszság elfajzottság nem abban nyilvánul meg, hogy valaki aktívan gonosz-e, hanem az arra való hajlamban. Tehát ez aktiválódhat ha a körülmények olyanok. A látszólagos szép környezet talán azért volt így kialakítva, hogy minél ritkábban aktiválódjanak a hibás gének.
Akiben nincs hajlam a rosszra, az semmilyen körülmény között nem fog aktiválódni, legyenek azok a körülmények bármennyire nehezek. Na ilyen emberből nagyon kevés van. Ezt nem értem teljesen, hogy ők miért vannak itt.
16
Légyszíves, szívesen olvasnák ebben a témában én is.
A pokolban nincsenek jó dolgok és jó emberek.
EGYÁLTALÁN nincsenek. Nem, egy se.
"Mert te is gondolom beláthatod, hogy a lelki fejlődésre a Föld teljesen alkalmatlan hely. Itt inkább még jobban leépülsz, megkeseredsz„
Ez a lényeg!!!
A mennyországban könnyű jónak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!