Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen Zalaegerszegen élni?

Milyen Zalaegerszegen élni?

Figyelt kérdés
Nemsokára koleszba megyek oda, és kíváncsi vagyok mi vár rám :)
2010. aug. 9. 21:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Én zegi vagyok. :D

Annak ellenére, hogy megyeszékhely, nem nagy városka, mindössze 60 ezren lakjuk, ez elenyésző a többi magyar nagyvároshoz képest -szerintem. :) A legtöbb ismerősöm nem kedveli, én ennek ellenére szeretem. A kedvenc helyem egy park, majdhogy nem a város szívében. Szép zöld, tele van fákkal, vidám emberekkel. :D Anno én a park közelében éltem, teljesen korrekt volt a hely, de sajnos elkellett költöznünk a kertvárosba. :( Ez a rész se rossz, csendes, de mégsem elszigetelt. Szinte minden megvan itt, ami kell. :)

Ami a közlekedést illeti, az kíván maga után egyet s mást. Gyalog menni ide-oda körülyményes, mert kevés olyan útszakasz van, ami egyenes lenni. A buszok rendszerint késnek, de azért tömeg közlekedéssel mindenhova el lehet jutni.

Ha lány vagy, akkor a legnagyobb prblémád az lesz a várossal, hogy "nincsenek benne jó boltok". Az összes barátnőm ezt mondja, de én nem látom így. :D Főleg hogy a Balatoni úton most épült a Zala Park, ahol van mindenféle üzlet. :)

A másik nagy kedvencem a városban a Zala folyó. A város szélén folyik, mostanában szép tiszta a vize, nagyon kellemes, és természetes környezet. :)

Ha valamit még szeretnél tudni Zegről, tőlem nyugodtan kérdezhetsz, akár msn-re is fölvehetsz. :DD

Melyik koleszba jössz? :P

2010. aug. 9. 21:48
 2/13 A kérdező kommentje:
ment a mail;)
2010. aug. 9. 21:53
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én születésem fogva élek ebben a városban. Ez 26 év, igaz ebből lejönnek az egyetemi évek (akkor csak hétvégente és nyaranta voltam itthon). Kb. 60 ezer lakosú város, sok-sok dombbal és zöldterülettel. Vannak lakótelepek is, de azok is sokkal barátságosabbak, mint sok más városban. Szórakozóhely (disco) nincs túl sok, de nem kell aggódni, a város tele van jobbnál jobb kis pubokkal, csak keresni kell. Van számos bevásárlóközpont, 2 mozi (egy hagyományos art mozi és a plázában egy multiplex) és egy színház. Nem tudom, hogy melyik fősulira fogsz járni, bár ebből a szempontból teljesen mindegy, mert mindegyik kollégiumot könnyedén meg tudod közelíteni az autóbusz- és a vasútállomásról is (10-es, 10C=gyorsjárat és 11-es buszokkal). A menetjegy 210 forint, a havi diákbérlet 1950 forint jelenleg. Több strand is van, ami különösen a jó időben előnyös: belvárosi strand + uszoda, termálfürdő (fedett és nyitott), aquacity és a Gébárti tó. Jelenleg fel van túrva a fél belváros, szóval ha kocsival készülsz beköltözni, akkor számolj kisebb-nagyobb elterelésekre és torlódásokra. Röviden ennyi. Ha kíváncsi vagy még valamire, akkor írj nyugodtan és válaszolok, ha tudok.
2010. aug. 9. 21:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Én is Zalaegerszegen lakom, 21 éves vagyok. Szerintem nagyon jó itt élni, habár tényleg nem a legizgalmasabb város. De ennek ellenére szerintem nagyon jó a hangulata, tiszta, sok a zöld és nagyon barátságos. Remélem neked is tetszeni fog! :)
2010. aug. 9. 22:46
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, eddig minden nagyon jól hangzik ;)még soha nem jártam Z.egerszegen, így nekem tuti izgalmas lesz :D
2010. aug. 10. 11:38
 6/13 anonim ***** válasza:
Remélem, hogy jól fogod érezni magad itt. Megkérdezhetem, hogy melyik fősulira fogsz járni és hogy hol laksz most (ha nem akarsz nem válaszolsz rá, csak kíváncsi vagyok, hogy az ország mely részéről döntött úgy valaki, hogy itt fog tanulni)? Amúgy tényleg egy átlagos város, talán az átlagosnál kicsit jobb közbiztonsággal. Az első hozzászólóval ellentétben én azt mondom, hogy az autóbuszok többnyire pontosak, kivéve a kertvárosi járatokat (valószínűleg Ő azokon utazik gyakran és ezért írta). A Zala nem a város szélén folyik, hiszen attól 3-4 km-re északra is a város részei vannak (Andráshida, Hatháza, Ságod, Neszele, Pózva, Kaszaháza, Nekeresd városrészek és az nemrég átadott Északi Ipari Park).
2010. aug. 10. 19:24
 7/13 anonim ***** válasza:
Én 18 évig éltem ott, és szerintem jó város. Mindenki arra panaszkodik, hogy semmi élet nincs benne, ami szerintem valamennyire igaz is. De ha társasággal vagy, akkor nem mindegy, hogy van-e tömeg az utcán, vagy nincsen? Nincs sok szórakozóhely, épp annyi, ami a városnak elég. Azért el lehet ütni az időt, nem arról van szó. Közbiztonság...nem rossz, de azért még van hova fejlődni. Összefoglalva kellemes, csendes város. Ami engem zavart, hogy "mindenki ismer mindenkit." Zegiek szerintem tudják, miről beszélek.
2010. aug. 10. 19:32
 8/13 A kérdező kommentje:
Ezeket a válaszokat is köszönöm :) Nem fősulira fogok járni, hanem üzleti szakképző iskolába, újságírást tanulok, okj. Ez volt legközelebb, 55kmre lakom.
2010. aug. 10. 21:24
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
na?és hogy tetszik Zalaegerszeg?
2011. márc. 16. 19:46
 10/13 Katalin_borsod válasza:

Mi most keresünk új otthont két kisgyerekkel és a Zalaegerszeg külső részein (...hegy) találtunk is elfogadható árú házakat.

Mi erről a véleményetek, érdemes lenne oda költözni ?

2017. aug. 14. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!