Milyen fiatal magyarként Nagyváradon élni ma?
Velem nem fordult még elő hogy beszóltak volna. Nagyrészt béke van, inkább a média szítja a tüzet a népek között.(Bihorean újság). Egyébként személytől függ. Nekem nincsenek rossz tapasztalataim.
Hogy milyen Fiatal magyarként élni?
Szomorú látni hogy az érettségizett diákoknak több mint negyede Magyarországra megy egyetemre. Nincs ezzel baj, csak így nagyon el fog fogyni a magyar itt is sajnos...kevés lesz az utánpótlás.
19 f
Nekem párom nagyváradi, én debreceni.
Azt mondja, őt még nem érte atrocitás ott. Simán megvan a magyaroknak a honfitárs baráti köre, és ha magyar suliba is jársz, akkor simán csak akkor kell románul beszélned, ha boltba mész vagy ügyet intézel. Én is többször voltam Váradon, és ugye magyarul beszéltünk az utcán, de sosem szóltak meg érte, bár volt aki nem nézett ránk szépen..
Én is sajnálom, hogy eljönnek onnan a magyarok (jó értelemben), mert akkor alig marad ott magyar :/ Neki is az összes barátja itt van már Mo-n. Viszont azt mondja, egyrészt Várad nem annyira kecsegtető munkaviszony terén. Aki pedig inkább Kolozsvárra vagy Bukarestbe megy magyarként, az sajnos nagy valószínűséggel (tisztelet a kivételnek) elrománosodik, mert többségében románokkal barátkozik, románok a munkatársak stb. És sajnos nem egy barátja így van, aki pl Kolozsvárra költözött.
Segítség az előző hozzászóláshoz:
"angazsálni" = alkalmazni
"komisszió" = bizottság (itt nem értem pontosan milyen bizottságra gondolt)
"primaria" = városháza (vagy önkormányzat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!