Milyen városban élni, mennyire gyorsan lehet megszokni?
Figyelt kérdés
2020. szept. 9. 08:39
A kérdező szavazást indított:
jó
nem jó
mindegy
11 szavazat
1/4 Alain Delon válasza:
Én világ életemben városban éltem, tehát nem tudom, milyen "bekerülni" városba, de ez biztos egyéni különbségektől is függ.
2/4 Alain Delon válasza:
A másik meg az, hogy város és város között is különbség van. Én pl. Debrecenben lakom, és épp nemrég hallottam valakit ez egyik helyi rádióban, aki azt mondta, hogy mikor ide került, az nem tetszett neki, hogy itt szélesek ez utcák meg a terek, nekem meg épp az volt furcsa, mikor Kecskeméten voltam, hogy ott meg szűkek ez utcák meg a terek. Másik, hogy miskolciaktól és környékbeliektől hallottam, hogy mindig a Búza teret emlegetik. Egyszer megkérdeztem, hogy miért emlegetik állandóan azt, és mondták, hogy az ott egy központi hely, ahonnan indulnak a buszok, piac van ott stb. Debrecenben nincs ilyen "központi" hely. Városszerte vannak elszórva busz-villamos-troli-csomópontok amik között, vagy ahonnan járnak a járatok. Meg itt az egyetem miatt sok a külföldi. Volt olyan, hogy a villamoson nem hallottam magyar szót, de az is könnyen előfordul, hogy a boltban előtted, mögötted olyanok állnak, akik szintén nem tudnak magyarul a mindenféle színű bőrükkel és formájú arcokkal. De itt az mindenképpen jó, hogy sok időtöltési lehetőség van: szórakozóhelyek, meccsek, koncertek, mozi stb.
3/4 anonim válasza:
Nekem az autóból eredő zaj szennyezés miatt nem olyan jó. Meg eleve, hogy a köz területek jelentős része autóút és parkoló.
Ha az emberek tömegközlekednének vagy bicikliznének, akkor nekem nagyon jó lenne.
4/4 anonim válasza:
Én mindig városban éltem panel házban ehez vagyok szokva és csak itt tudok boldogulni könnyen megtalálom a helyem mert ez a megszokott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!