Milyen az ha valakinek a szülei két különböző országból származnak? Mennyiben más az élete?
Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 21:38
2/7 anonim válasza:
két hazája van :)és több kultúrát megismer, na meg nyelvet is. sztem jó dolog. nekem a párom külföldi és szerintem a gyerekünknek nem lesz rossz dolga emiatt.
3/7 anonim válasza:
Első vagyok. Anyukám makedón, apukám magyar. Nem tudok makedónul, sem görögül, rokonokat is csak egy-kettőt ismerek nyaralásból. A kultúrájukat sem ismerem. Ez a szülők hozzáállásán múlik. És egy nagy hazafi sem vagyok, egyik országé sem. :) Engem nem túlzottan érdekel hol lakok csak szeressem a helyet.
4/7 anonim válasza:
Nekem a ferjem kulfoldi, igy a mi gyerekeink ilyen helyzetben vannak. Szerintem a javukra valik abban az esetben, ha a szulok mindket nyelvet es kulturat apoljak. Vesziteni biztos, hogy nem veszit vele. A ferjem is ilyen csaladban nott fel es latom, hogy mennyivel szelesebb latokore van, mint sok mas embernek. Viszont sok szulo nem akarja vagy feladja a ketkulturas nevelest, igy sokan elvesztik a lehetoseget, hogy megtanuljanak konnyen egy masik nyelvet vagy megismerkedjenek egy mas kulturaval. A szulon mulik minden. Ha nem lusta es tanitja a gyereket, javara fog szolgalni.
5/7 anonim válasza:
Szerintem nekem egyáltalán nem más az életem. Én nagyon élvezem, pl.:
-vannak barátaim itt is, ott is
-ha nagyszülőkhöz megyek, akkor egyből külföldön nyaralok
-itt is, ott is tudok vásárolni így nem egyhangú a ruhatáram (lehet, hogy ez csak nálam szempont :D)
-szerintem szélesebb a látóköröm és nem félek megismerni idegen dolgokat
-sajnos nyelv témában nem jártam jól, mert annak ellenére, hogy szüleim két különböző országból származnak, mindketten magyarok.
Kevés negatív tapasztalatom van, de az is inkább az emberek szűklátókörűségéből fakad.
6/7 A kérdező kommentje:
Igen, olyasmin gondolkoztam, mint amit az első hozzászóló fejtegetett, hogy igazából melyik ország iránt érez nagyobb hazaszeretetet? vagy melyik neki AZ otthon? nem olyan mindha 2 dolog közt őrlődne?
2010. aug. 6. 10:03
7/7 anonim válasza:
Szerintem ez szemely es szituacio fuggo. Aki x orszagban el es max. nyaralni megy a masikba, annak egyertelmuen az lesz az otthona, ahol el. Pl. a ferjem is ugy nott fel, hogy a szulei 2 orszagbol valok voltak, de csak egyik orszagban elt. Tehat nem tartja magat a masik orszagbol valonak es nincs hozza kotodese. Ha valakinek van lehetosege mindkettoben elni, akkor ott erosebb lesz a kotodes mindketto fele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!