Az egyik bűnös, a másik ártatlan. Mit tesztek?
Íme a szituáció:
Van 2 ember. Az egyik egy alávaló bűnöző, egy gyilkos. Megkínzott majd megölt egy ember. A másik egy rendes ember, a társadalom hasznos polgára. Sehogy nem lehet eldönteni melyikük a gyilkos. Csak azt lehet biztosan tudni, hogy a kettő közül az egyikük az. A gyilkos valamikor a jövőben valószínűleg újra ölni fog. A rendes ember a jövőben valószínűleg sok jót fog tenni. Ti ítélkezhettek. Hogy döntenétek? És ne feledjétek, semmilyen módszerrel vagy technikával nem lehet eldönteni melyikük a gyilkos.
Ez nem világos. Minek a villamosszék? És miért ölné meg a szobatársát a gyilkos, amikor ő is az ártatlanságát bizonygatja. Valószínűleg egy olyan helyen fog ismét ölni, ahol egyértelmű lenne a búnöddége.
Egyébként 2 válasz lehetséges. Mindkettő ártatlan(ezt az elvet vallja a jog is) vagy mindkettő bűnös. Az utobbi biztosra megy, hogy a bűnös tutira bűnhődjön, de az ártatlan ember is megszívja.
olyan helyzetbe hoznám őket, ahol azt hiszik, h nyugodtan ölhetnek, és senki sem kapja el őket+ még a szabadulását is elősegíti.
vagy chippet építenék beléjük, ami mutatja hol vannak, + a hangot is venné, meg mikrokamerát, + távezélésű méregkapszulát, azt amint gyilkol, kinyírnám
egyszerűbb és érthetőbb lett volna, ha így teszed fel a kérdést: nem tudod eldönteni, melyikük a gyilkos, ezért két lehetőséged van: mindkettő bűnhődjön vagy mindkettőt elengeded, melyiket választod?
a válaszom pedig ez lenne: én elengedném mindkettőt, mert nincs jogom ítélkezni egy másik ember élete fölött, akármit is tett... egy ártatlanén meg főleg
"Sosem kapták el"
ha sosem kapták, el, akkor meg nincs kérdés.
akit nem kaptak el, azt el se lehet engedni.
előző vagyok,
a többi részt nem olvastam el rendesen.
de ha elkapták mind a kettőt, akkor csinálhatják azt szabadulásuk után, hogy fokozottan követik őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!