Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért gyűjtik a sorszámkövető...

Miért gyűjtik a sorszámkövető bankjegyeket?

Figyelt kérdés

Egy ilyen régiségkereskedő oldalon láttam, hogy rengeteg ilyen hirdetés van és mégcsak nem is régi papírpénzeket árulnak.

Pl. 2020-as 5 db 20.000 ft-ost 140 ezer forintért árultak.

Miért, kinek éri ez meg?

2020. júl. 17. 20:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Mert idővel sokat fog érni. Befektetés.
2020. júl. 17. 20:33
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én éremgyűjtő vagyok, de ezt speciel én sem teljesen értem hogy ezen jelenlegi forgalmi érmék és bankjegyek gyűjtésén mit szeretnek annyian.

Egyébként a betűjeleket kell figyelni, vannak ritkábbak és gyakoribbak.

Úgy általában, a régebbi papírpénzek esetében a sorszámkövető pár felárat jelent két szóló példány árához képest. Hogy ezt miért terjesztik ki a mostani forgalmi bankjegyekre is, az számomra is felfoghatatlan. Valószínűleg spekuláció van mögötte, az a feltételezés, hogy egyszer majd, kellő idő elteltével, ezen bankjegyek esetében is lesz felára a sorkövető pároknak.

2020. júl. 17. 20:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!