Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ateisták! Zavar titeket, hogy...

Ateisták! Zavar titeket, hogy a Himnusz Istenhez szól? Nem esik nehezetekre azt énekelni, hogy "Isten, álld meg a magyart..."?

Figyelt kérdés
2020. júl. 12. 19:53
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

"Mitől lenne szándékos? Nem vagy te troll, remélem..."

Hát te akadtál fenn egy helyesírási baleseten...

"Már ne haragudj: ez egy fontos kérdés, nem?"

Nem az. Elírtam. Te meg, mint egy nagyranőtt óvodás, belekötsz, meg hisztizel. Egészségedre!

"Akkor miért nem voltál képes GONDOSAN kezelni, és legalább egyszer ELOLVASNI, mielőtt kiírtad?"

Nem tudom, ki cseszett fel téged, de ne rám add ki a mérgedet! :D

"És még neked áll feljebb, rendreutasítani, amiért szólni mertem érte?"

Nyugodj már meg, ne idegeskedj!🤣🤣🤣🤣

Figyelj! Én arról nem tehetek, hogy egy véletlenül elvétett helyesírási hibáért vergődsz itt nekem... Basszus elírtam egy szót, és már lehordtál minden neveletlennek, gondatlannak meg hanyagnak. Szerintem ez sokkal nagyobb baj, mint amit Te emlegettél.

(A többi hordványodra inkább nem reagálnék.)

2020. júl. 13. 11:33
 12/23 anonim ***** válasza:
48%

Nem vagyok mérges, szomorú vagyok.

Ennek fényében írd át, amit most itt leírtál.

Tudom, hogy véletlenül írtad!

Elolvastad egyáltalán, amit erre írtam?

Kérlek, hogy olvasd el, értelmezd, és ERRE reagáljál!

Ja, amit még nem is írtam: ha kiderül, sokan úgy reagálnak, hogy "á, nem is akkora baj ez... más is elrontja, nem?"

Utána még jöhet ilyen is, hogy "de te is elrontottál ám valamit, lássuk csak:" - vagyis továbbra sem azzal foglalkoznak, hogy ezt ki kellene küszöbölni, hanem a legfontosabb dolog, hogy kisebbítsék, esetleg a másikra hárítsák a hibájukat.

2020. júl. 13. 11:38
 13/23 A kérdező kommentje:

"Nem vagyok mérges, szomorú vagyok."

Miért? A helyesírási hibámért? Vagy másért?

"Tudom, hogy véletlenül írtad!"

Akkor miért szomorkodsz miatta?

"Elolvastad egyáltalán, amit erre írtam?"

Igen, elolvastam, és még mindig nem értem, miért vagy ennyire leeresztve egy bakimért.

"Ja, amit még nem is írtam: ha kiderül, sokan úgy reagálnak, hogy "á, nem is akkora baj ez... más is elrontja, nem?"

Hát nyilván. Előfordulhat, nem? Vagy szerinted járjon érte börtön? Vagy kövezzünk meg mindenkit, aki elír egy szót?

"Utána még jöhet ilyen is, hogy "de te is elrontottál ám valamit, lássuk csak:" - vagyis továbbra sem azzal foglalkoznak, hogy ezt ki kellene küszöbölni, hanem a legfontosabb dolog, hogy kisebbítsék, esetleg a másikra hárítsák a hibájukat."

Még mindig nem értem, miért olyan égbekiáltó probléma az, hogy elírtam azt az egy szót. Szóval akkor végre elmondanád, hogy miért bántja ennyire a szívedet ez az egész? Amúgy meg ha belegondolsz, Istennek tényleg "meg kell állnia" a magyart...

2020. júl. 13. 13:57
 14/23 anonim ***** válasza:

Jó, akkor még nem léptél túl a probléma hárításán.

Majd térjünk vissza rá, ha javítani is szeretnéd.

Miért fontos?

Ezért: [link]

2020. júl. 13. 14:10
 15/23 A kérdező kommentje:
Huu tesóm... klinikai eset vagy... szép napot neked!
2020. júl. 13. 14:18
 16/23 anonim válasza:
75%
"áldd", akkómá'.
2020. júl. 13. 14:32
 17/23 a7x fan #193 válasza:
74%
Engem egyáltalán nem zavar. Az jobban zavar ,hogy a dallama nagyon gyászolós.
2020. júl. 13. 15:15
 18/23 anonim ***** válasza:
58%
Engem az egész himnusz úgy zavar, ahogy van. Semelyik másik népnek nincs ilyen depresszív, önsajnáltató indulója, bár az tény, hogy tökéletesen visszaadja a magyar mentalitást: "jaaaaaj, minket mindenki csak bánt, pedig mi nem is ártottunk senkinek; de semmit sem teszünk azért, hogy változzon a helyzet, csak ölbetett kézzel várjuk, hogy majd a saját, különbejáratú istenünk kisegít minket a sz'rból". Szégyen. Iskolás koromban, muszájból énekeltem utoljára, nem is fogom soha többé, nem fogadom el, hogy ezzel (is) képviseltetjük magunkat a világban.
2020. júl. 13. 19:01
 19/23 Csipkebokor ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Mit jelent az, hogy "Istennek 'meg kell állnia' a magyart"? Vagy ez is csak egy véletlen elírás?

Valóban ritkán olvassák el az emberek, amit leírnak: sem emailben, sem posztokon, sem hozzászólásokban. Írják, ahogy jön, aztán küldik. És igaz, hogy ha valaki szóváteszi, akkor nem elnézést kérnek, hanem visszavágnak - ennek kellemetlen íze lehet.

Gondolom az a szomorú, hogy az emberekből általában felszívódott a hiba beismerése.

Szerintem a Himnuszunk gyönyörű, egy népnek sincs ilyen felemelő himnusza.

Kérdésem: a kérdést feltevőnek a "Nyugati múltunk rombolása" események adták az ihletet? Döntsük le a szobrokat, gyújtsuk fel a templomokat, változtassuk meg a Himnuszunkat?

2020. júl. 16. 09:41
 20/23 A kérdező kommentje:

"Kedves Kérdező!

Mit jelent az, hogy "Istennek 'meg kell állnia' a magyart"? Vagy ez is csak egy véletlen elírás?"

Kedves válaszoló!

A kérdés értelmezésekor egyértelműen ráébredhetsz, hogy véletlen elírás, mivelhogy nem ezen a szón van a hangsúly, hanem azon, hogy "Isten". És nem, nem vagyok sem gondatlan, sem neveletlen, sem hanyag, sem nyelvtankettes. Az, hogy valaki ebből ilyen nagy várat csinál, nevetséges. Pontosan tisztában van vele mindenki, hogy hogy értettem azt a szót. És innentől kezdve tök mindegy, hogy el van írva, vagy sem. #ovoda

"ha valaki szóváteszi, akkor nem elnézést kérnek, hanem visszavágnak"

Nem azzal van a baj, ha szóváteszi. Azzal van a baj, ha emiatt minden hanyagnak meg miegymásnak elhord. Na az már tényleg baj. De persze ezt lehet, hogy csak az én szememben az.

"Kérdésem: a kérdést feltevőnek a "Nyugati múltunk rombolása" események adták az ihletet?"

Nem tudom, mi ez.

"Döntsük le a szobrokat, gyújtsuk fel a templomokat, változtassuk meg a Himnuszunkat?"

Eszemben sincs. Én csak érdeklődtem. Megkaptam a választ. Ennyi.

2020. júl. 16. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!