Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Aki utál Magyarországon élni...

Aki utál Magyarországon élni vagy akár magát a magyar népet is, mi okból?

Figyelt kérdés
Csupán érdekel vannak-e sorstársaim. Magával a földrajzi hellyel nincs bajom.
2020. júl. 8. 09:17
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a szidalmazók és általánosítók között két alaptípus fedezhető fel:

- Az egyik a világlátatlan emberfajta, aki még Európán belül sem igazán járt többfelé, ezáltal mindent elhisz és megtéveszthető.

Egyszer esetleg kivitték Bécsbe, látott a Südautobahn-on egy Ferrarit, amit itthon észre sem venne, esetleg "biztos bűnöző" mondattal illet, kint viszont "itt aztán micsoda autócsodák vannak" lesz a reakciója.

Ilyen típusú ember szájából hallottam már, hogy "Németországban mindenki gazdag, nincs 4 évesnél régebbi autó az úton", illetve "külföldön a takarító is milliomos, minimum 2 autót tart fenn, gyerekeket nevel és évi 4x üdül" szintű mondatokat.

Emellett persze mindenki kedves, pozitív, barátságos.

Aha... 😂

- A másik embertípus az, aki valóban megfordult hosszabban is külföldön, esetleg ki is költözött, ezáltal megerősítést keres mindenre.

Kint tudatosan csak a szépet és jót veszi észre, itthon pedig tudatosan csak a rosszat.

Büszkén mesélte apámnak egy Németországba költözött régi kollégája, hogy 2000€ környékén keres, mint villanyszerelő.

Hiába mondta apám, hogy 4 éve nem volt olyan hónap, hogy 1 millió alatt legyen a nyeresége a kis kétszemélyes "cégben" (még nyaralás/síelés hónapjában is!), annyi a munka, hogy kétszer annyian is elférnének, ész sem kell hozzá, csak dolgozni, mintha meg sem hallotta volna.

Elárulom: nincs olyan ország, ahol mindenki gazdag lenne.

Nincs olyan ország, ahol mindenki jókedvű és pozitív.

Nincs olyan ország, ahol mindenki rendszerető és törvénytisztelő.

A genetikát nem a határok írják.

Köszönöm, én tökéletesen érzem magam az itthoni környezetemben. 2 reptér van 120 km-en belül (Bécs, Pozsony), 2 óra alatt Pesten vagyok.

Megvan mindenem, jól élek, tele baráttal.

Ha nem így lenne és rosszul érezném magam, akkor egy hónap sem telne el és mennék, nem nyafognék.

A lakhelyed nem eredmény, hanem döntés kérdése, reális kereteken belül mindenki ott élhet és dolgozhat, ahol akar!

2020. aug. 5. 14:06
 22/28 anonim ***** válasza:

Írtam azt a mondatot is, hogy szemetelni alap...ez a szemetet eldobókra vonatkozott, akik kidobják az autó ablakán pl.

Keresd vissza az írásban, megtalálod.

És légyszi ne rugózz rajta tovább, köszi.

2020. aug. 5. 14:45
 23/28 anonim ***** válasza:
Elsőre is világos volt a kérdés, csak gondoltam ha tudsz olvasni, akkor látod magadtól is. De ezek szerint kellett a segítség... csak hogy érthető legyen neked is.
2020. aug. 5. 14:47
 24/28 anonim ***** válasza:
Megérkeztek a havi 2 misi alatt nem kereső szuper vállalkozók is. Köszönjük, hogy elmondtad, hogy neked mennyi lóvé terem még akkor is ha síelsz épp. De ez nem érdekli azokat, akik alkalmazottak és még az is kegy, ha elmehetnek egy hét szabadságra meg esetleg be van jelentve. Szóval húzz vissza az álomvilágodba.
2020. aug. 5. 14:49
 25/28 anonim ***** válasza:

Apámról írtam, én annyi pénzért havi szinten "le sem hajolnék"! :)

Ezt névvel vállalom, ha ír valaki, már látja is.

A "szupervállalkozótól" amúgy elég messze vannak az egyszerű, kétkezi munkások, akik egy mikrocéget üzemeltetve maszekolnak, ahogy édesapám is.

Ettől még tény, hogy egy 3 napos villanyszerelés munkadíja (!) 150 000 Ft, s akkor még ott a villamossági bolt visszaosztása és "odaugrós" melók. Ehhez nem kell sem ész, sem kreativitás: egy melóskocsi, eszközök, minimális kommunikáció és hirdetés.

Elárulom egyébként, hogy Sopronban 500 000 alatt a legtöbb szakmunka terén alkalmazottat sem fogsz találni.

Valószínűleg kifejezetten piacképes tudásod lehet, ha te annak is örülsz, hogy elengednek szabadságra.

2020. aug. 5. 15:54
 26/28 anonim ***** válasza:

“Apámról írtam, én annyi pénzért havi szinten "le sem hajolnék"! :)”

Igazi fellengzős, nagyképű majom az ilyen.

Nem lehet mindenki villanyszerelő, és nem is lakhat mindenki Sopronban.

Én ki tudom venni az összes szabadságom, de akkor is igazságtalan, hogy sok embernek még ez sem adatik meg, mert a kényszer miatt megtehetik ezt is velük és tűrniük kell.

Pl. egy pék nincs rommá fizetve, de azért ugye neked is jó, ha bemész a boltba és van kenyér, amit megvehetsz és befalhatsz, miután megkerested a csilliárdjaidat.

Vagy ugye ha valami baj ér, és kórházba kerülsz, azért elvárod, hogy a szaré’hugyé’ dolgozó ápoló gondozzon.

Meg gondolom ha van/lesz gyereked, azért csak tanítsa már meg az iskolában a tanító olvasni, akik kb. megalázó bért keresnek...

Mondhatnék még neked sok ilyen példát, de az ilyen magától elszállt életcsászára úgysem lát tovább annál, hogy neki jó legyen és kész.

Igazi magyar mintapéldány.

2020. aug. 5. 19:25
 27/28 anonim ***** válasza:

“Ehhez nem kell sem ész, sem kreativitás”

Tiszta szerencse, hogy nem kell hozzá ész, mert neked nem sok van. Hőzöngésbőp viszont jeles!

2020. aug. 5. 21:01
 28/28 anonim ***** válasza:
#22 te itt nem fogod az orrod fenn hordani. Azt szidod, aki elé a szemetet dobják. Ez kő bunkó dolog. És ez téged jellemez.
2020. aug. 5. 21:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!