Milyen szavak,kifejezések vannak olyan sértők,mint amikor műcigánynak neveznek egy valóban cigány származású személyt?
én ilyet nem is hallottam még hogy műcigány
Műmájer esetleg olyan kifejezés van. Azt azokra használják akik vagánykodnak állandóan meg megjátsszák a keménygyereket de adott éles helyzetben meg összeszarják magukat
Mert mi zajlik körülötted?
Lelkifurdalásod van, a többi 800ezer bűnöző miatt?
Ez tipikus Magyarország.
Itt ne várj empátiát, megértést semmit.
Ezeknek nincs lelkiviláguk.
Megérdemlik a sorsukat, szenvedjenek csak.
Én személy szerint nem vagyok cigány de marha sokan annak néznek és kapom is a sértéseket mindenhol csak mert nyáron lebarnulok. Érted? Ezek ennyire agyhalott és öngyűlőlő nép. Rühellem ezt a népet
De rossz lehet ez a Magyarország nektek.
Csak azon kéne elgondolkozni, hogy miért utálják minden országban zsigerből a cigányokat?
De tudom a választ: mindenki rasszista, csak a cigányságban nincs hiba.
Hulladékok vagytok.
Te is kérdező, meg te is itt előttem.
3-as neked nincs lelkifurdalásod a kb 2 millió bűnöző faj társad miatt? (amúgy jelenleg a cigányság csak itt eléri a másfél milliót vagy akár az 1,8-at is...)
5-ős nagyon sok országban nem utálják mert nagyon sok országban be tudtak illeszkedni mert az ottani emberek látták a problémát és nem voltak restek megoldani! az hogy a magyar ember 200 éve nem akarja megoldani az az ő hibájuk csináltak ennél rosszabb dolgot is...(mohács)
nem mondom hogy nincs a cigányságban hiba de az is tény hogy külföldön kb csak 20-30%-a a bűnöző míg itt eléri az 50-70%-ot is... ez is érdekes...
a 20-30% bűnözés meg alap minden egyes társadalomban...
kérdező hagyjad a francba... majd a főorvosnak mond el hogy az ápolok lehetnének kedvesebbek és jobban vigyázhatnának hogy a betegeknek ne mondják hogy mű-cigány
Én azért szeretnék válaszolni a kérdésre, úgy látom konkrét válasz nem érkezett.
Szerintem ez a "műcigány" kifejezés valójában romungro kifejezés szinonimája akar lenni. Ezt használják azokra a cigányokra, akik félig cigányok, félig nem. Egyébként a romungro egy összetett szó: rom + ungro. A "rom" cigányul azt jelenti, hogy cigány, az "ungro" pedig azt jelenti, hogy magyar, vagyis a romungro tulajdonképpen azt jelenti, hogy cigánymagyar. Talán erre akart utalni az ápolónő.
Érdekesség: a világon mindenhol a romungro kifejezést használják azokra a cigányokra, akik keverék népek, akkor is, ha nem magyarokkal keveredtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!