Támogatnál egy roma kolónia kísérleti létrehozását?
Hát ööö..
Ez elég morbid ötlet. Inhumánus módon kitenni őket a pusztára szerszámokkal, tehenekkel, malacokkal és éljenek ahogy tudnak. Ezért ennél bonyolultabb társadalomban élünk. Persze a szándék nem rossz, de az a megvalósítás valami borzalmas. Ez se nem integrálás, se nem elkülönítés, ez egyszerűen rossz.
Meg utána megkülönböztetni a jó cigányokat a rossz cigányoktól, meg ilyen módon bizonyítani...
Bocs, hogy így leszóllak, mert igaz, hogy meg kell oldani a cigánykérdést, ha kell erélyesebben, de ez a módszer egyszerűen nem jó.
Saját kisebbségi önkormányzat (kolóniamentesen), amit a cigányok tartanak fenn kötelező jelleggel. Hasonló szálon kéne elindulni, ha már mindenképp ilyesfajta megoldásban gondolkodunk.
ma 11:00
Nem szóltál le. Természetesen az alapvető feltételek biztosítása mellet gondoltam a kolónia létrehozását. Nem elzárnám, kiközösíteném őket, hanem megpróbálhatnának ember módjára (bocsi')élni, ha akarnak.
A cigány önkormányzatokkal az a bajom, hogy eddig sem csináltak nagyon sokat az érdekükben. Büntetőeljárás folyik az őket képviselők ellen, a cigány vajdák sem tesznek semmit, de sajnos a kormány sem. Felsőzsolcán is hagyták összedőlni a házaikat. Ez az egyik hír, a másik meg az, hogy a gárdistákkal együtt rakták a homokzsákokat. Szóval nehéz a kérdés, de valamit kellene tennünk.
Azok a romák, akik tesznek a boldogulásukért, nem hiszem, hogy szeretnének gettósodni.
De ez csak a privát véleményem...
Én inkább azt javasolnám, hogy a normális, de szegény magyar emberekkel hozz létre kolóniát, akik maguknak termelnek, jó lenne egy folyó mellett megcsinálni, hogy az energia is ingyen legyen és megmutathasd a világnak, hogy nem csak kufárok befolyása alatt lehet élni.
Ha megcsinálod, akkor én pályáznék a technikai "manager" állásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!