Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik a leglenézettebb szakmák/m...

Mik a leglenézettebb szakmák/munkák idehaza?

Figyelt kérdés
Pl, vagyonőr, kukás, utcaseprő, jegyellenőr

2020. jún. 16. 09:50
 1/6 anonim válasza:
100%
Operátor, politikus
2020. jún. 16. 10:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően lenézett a takarító,a szemetes,közmunkás, holott ha jól csinálják a munkát,szerintem megfizethetetlen.

Amik nem lenézettek de általánosságban nincs jó vélemény,azok a rendőrök, még talán az ápolók,gondozók. (Sztereotípiák miatt).

2020. jún. 16. 10:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a szexmunkásokat vetik meg legtöbben.
2020. jún. 16. 15:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Coach-ok, mégis sokan megélnek belőle...
2020. jún. 16. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos Magyarországon nagyon sok szakma, illetve képviselőik le vannak nézve. Takarítók, kukások mindenképpen. Vannak, akik más kétkezi munkásokat is lenéznek, pl. a gyárakban dolgozókat. Ezzel szemben sok diplomást is lenéznek pl. tanárokat (az ő szakmájukhoz mindenki "ért" itthon, úgy mint a fociedző szakmához), vezető beosztású embereket (szerintem irigységből). Nagyon sokan tiszteletlenek az említett tanárokon kívül pl. bolti eladókkal, buszvezetőkkel, jegyellenőrökkel, így szerintem valamennyire ezek is lenézett szakmák, csak róluk nem hangoztatni szokták, hanem mondjuk leköpik őket.

Az 1. válaszolóval nem értek egyet, szerintem a politikusok nem lenézettek, csak nyilván sokan nem kedvelik azokat a politikusokat, akikkel nem értenek egyet, de ez még nem feltétlenül jelent lenézést.

2020. jún. 17. 00:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én személy szerint egyik munkát sem nézem le, azt nézem le aki nem hajlandó dolgozni, vagy tanulni, és elvárja, hogy tartsák, vagy lopni jár, vagy egyéb aljas módon oldja meg a megélhetést. Sajnos sok ilyen embert ismerek.

Én úszómesterként dolgoztam, de azt tapasztaltam, hogy a vendégek úgy kezeltek engem egytől egyig, mint egy csicskást. ,,Csinálja meg, úgyis ezért kap fizetést" ,,Maga úgysem csinál semmit, van ideje megcsinálni" Hozzám vágtak ezt azt(úszószemüveget, stb) és úgy beszéltek velem, mint a kutyával ,,Adok magának munkát, mert úgyis csak ücsörög" ,,Vigyázzon a gyerekemre, úgysem dolgozik".

Szerintem aki emberekkel dolgozik azt nézik le a legjobban, ismerek nem egy boltost, azok ugyanerre panaszkodnak, úgy kezelik őket is, mint a csicskásokat a vendégek. Meg persze a sori munkások, és az építőiparosok.

Én is építőipari szakmát tanulok, és az előző párom családja teljes mértékben lenézett engem emiatt, azt mondták, hogy majd ezzel a szakmával megyek a híd alá miután befejeztem, meg ez egy alja, alantas munka, ők nem csinálnák, stb. Pedig egyik sem volt diplomás.

Lenézettek még a közteresek is mondjuk.

2020. jún. 19. 22:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!