Thegolioli kérdése:
A szöveg két bekezdésre bontható. Hol? Válaszát indokolja! (kommentben írtam a szöveget)
Figyelt kérdés
2020. jún. 4. 08:52
1/6 A kérdező kommentje:
Valahányszor kezembe kerül néhai jó tanáromnak, Simonyi Zsigmondnak folyóirata, a Magyar Nyelvőr, mindig megdöbbenek. Majdnem minden számába ír vezércikket, vitázó közleményt, sok-sok friss érdekességű rovást. Holott már évek óta halott. Gazdag hagyatékát számról számra teszik közzé. Micsoda megható, bűvös lélekjárás. A jó pap holtig tanul. A jó tudós holtig dolgozik. De a magyar tudós, ki életében tíz embernek való munkát vállal, halála után is szorgalmas munkatársa lapjának, a temetőből is küldözgeti kéziratait, álmatlanul, szerkesztőségbe
2020. jún. 4. 08:52
2/6 anonim válasza:
Onnan kezdeném a 2. bekezdést, hogy “Holott már évek óta halott”.
3/6 anonim válasza:
Mert az első 2 mondat általánosságban ír Simonyi Zsigmondról, a 3. momdattól meg a halála utáni dolgokról ír. Szerintem.
#1 voltam :)
4/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ :DDDD
2020. jún. 4. 09:57
5/6 A kérdező kommentje:
Mi a szerepük a lélekjárás és álmatlanul szóképeknek?
2020. jún. 4. 10:32
6/6 anonim válasza:
Mindkettő arra utal, hogy az illető a halálból is visszajár. “Álmatlanul”, mert hiába halt meg, nem tud pihenni, mert helyette visszajár. A “lélekjárás” ugyanez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!