Idén lesz 100 éve, hogy elcsatolták Magyország kétharmadát. Ki szeretném tenni a kokárdámat megemlékezés és tiszteletadás céljából. A gond, hogy én is Erdélyben élek. Bajom lehet belőle?
Románia mindig az marad, ami. Ha nem akarsz bajt, ne tedd ki.
Nekik bizonygatniuk kell, h nem loptak, h nem a történelem köpönyegforgatói. Aki szembesíti őket az igazsággal, arra megharagudnak.
Ez persze nem mindenkire igaz, de ott is sok a bolond.
KAMU!
HA valóban ott élnél, tudnád, hogy levernek
Egyetértek veled, kérdező. Bár könnyen írok úgy hogy jelenlegi határokon belül élek.
Az számít, te mit vallasz és érzel. Jó olvasni, hogy megvan benned az ilyen szintű hazaszeretet, alap esetben ez lenne a normális.
Figyi, szinte biztos vagyok benne hogy az osztályodba, sulidba más hasonló érzelmű lányok, fiúk is járnak. Mi lenne, ha közösen egyeztetnétek erről. És többen viselnétek akár a kokárdát, akár mást amiben megegyeztek.
És így bármi történjen, jobban védve vagy és nagyobb hangsúlyt képviseltek. Bár írásodból úgy veszem ki, ha egymagad lennél, akkor se jelentene akadályt.
Hallgass bátran a lelkiismeretedre, nem véletlenül súgja azt amit
Igen elolvastam. Te pedig elolvastad az utolsó válaszomat? Nincs olyan törvény, ami büntetné azt, ha kiteszed a kokárdát, de aki itt él az tudja, hogy megbüntetnek ha akarnak ok nélkül is, csak azért mert magyar vagy és fel mered vállalni. Rádhazudnak valami vádat aztán fizetheted is a több ezer lejes büntetést, de a börtön sincs kizárva.
A csikszeredai gyerek meg szerintem csak szerencsés volt. Csodálkozom is, hogy pont egy székely irja ezt, miközben a székelyek és a románok között szokott lenni a legtöbb konfliktus.
En vagyok a 4-5-8 is.
Semmi szerencserol sincs szo. Ha itt tobb ezren kiteszik, es kutya se foglalkozik vele, akkor majd pont teged fognak bezarni erte...
Rengeteg hazon ott log egesz evben a szekely zaszlo is. Senkit sem szolitottak fel hogy maganteruleten nem tuzheti ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!