Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem engedélyezi a nevet...

Miért nem engedélyezi a nevet az MTA?

Figyelt kérdés
Miért nem engedélyezi az MTA a Lucifer nevet anyakönyveztetni? Értem, hogy nem túl pozitív a vallásos embereknek a Lucifer név, de sokkal több értelme van, mint például a Dzsingiznek(amit bezzeg lehet anyakönyveztetni)

2020. máj. 16. 03:50
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Mert nem CSAK a vallásos emberekben kelt negatív benyomást, Lucifer "A" rossz megtestesítöje az emberek képzeletében.

A Dzsingiznek nincs ilyen érzelmi töltése, az simán csak idegen hatású. (ennek ellenére ezt sem adnám a gyerekemnek)

2020. máj. 16. 07:58
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha annyira tetszik,vegyél kutyát vagy macskát,ott adhatod nekik a nevet.
2020. máj. 16. 09:00
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen függetlenül a vallásos tartalmától szerintem borzasztó nagy kiszúrás egy gyerekkel. Arról nem is beszélve,hogy az önzőség netovábbja a szülő részéről,aki tojik rá,hogy mit kap ezért a gyereke később,csak mert ő választott valami hű de trendi nevet.
2020. máj. 16. 10:01
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem vagyok vallásos, de én se adnám a gyerekemnek, hacsak nem akarok egy életre kiszúrni vele. Egyébként az MTA Névtani Intézete foglalkozik ezekkel, és komoly szempontok alapján mérlegelnek. Az Izaura például azért nem lehetett pár éve, mert Izóra már van, és elvileg aminek van magyar variációja, az csak úgy lehet. Bár ez mostanában megtörni látszik. Nem tudom, a Dzsingisz miért lehet, de biztos van oka.
2020. máj. 16. 11:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Valamiért a Habakuk név sincs rajta, pedig ő nem is negatív figura.
2020. máj. 16. 14:30
 6/10 anonim ***** válasza:
78%

A Dzsingisz (magyar fonetikával) egy mongol név, meglehetősen ismert a világon. Az a bizonyos kán az 1200-as évekből mond valamit?

Ez a szó tehát egy tényleges közismert keresztnév.

2020. máj. 16. 15:27
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
legyen Ludovik Ferenc a gyerek, két keresztnévvel, kicsit hasonló. Vagy esetleg Lúciusz Ferenc. Amúgy fényhozót jelent a Lucifer, és amúgy elvileg nem is a valódi Atyaisten ellen lázadt fel, valaki azt mondta.
2020. máj. 19. 21:21
 8/10 anonim ***** válasza:
16%

"valaki azt mondta"

Műveltség off.

Akkor ki ellen?

2020. máj. 26. 11:22
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Hát, amit hallottam, ott úgy volt a sztori valahogy , hogy

valaki más kikiáltotta magát önkényesen istennek; és mondta másoknak, pl az angyaloknak, hogy "Rajtam kívül más istened ne legyen". És akkor ennyi volt a Lucifer lázadása; hogy ezt mondta neki a Lucifer, hogy "Én nem szolgállak téged. Mert én a fényt szolgálom, és te nem vagy fény." És tehát ennyit mondott a Lucifer neki, és ez volt a lázadás. Olyan valaki mondta, akiről elhiszem, amit mond, hogy egy csomót olvasott a témában. És szal hogy én el tudom fogadni tőle, hogy ez volt az eredeti történet; mert nekem hitelesnek tűnt, bár nem tudom leellenőrizni én most így. Sőt, én még a Bibliának semmilyen változatát nem olvastam, se egy ilyen nagyon régit, amibe beletartozik Barnabás evangéliuma is, se egy kicsit "szelektált" változatot. Tehát én alapból nem ismerem, de nekem hiteles volt a nő, ahogy mondta. Meg azt hiszem, hogy ő több nyelven is tud, valami ilyen ókori nyelveken is, bár ebben most nem vagyok biztos, de talán mondott valami ilyet.

2020. máj. 26. 17:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is tudok több nyelven, ettől nem lesz hitelesebb.

És amit itt elmondtál, az mit támaszt alá? Épp hogy Isten ellen lázad föl.

">>Én nem szolgállak téged. Mert én a fényt szolgálom, és te nem vagy fény.<<"

Ez a mondat azt jelenti, hogy ellene lázad föl. Te írtad le.

2020. máj. 27. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!