Hol és hogyan kell engedélyeztetni egy nevet, ha?
Mikor még kislány voltam,ismertem valakit,akinek a neve egyszerűen megbabonázott,és eldöntöttem,hogyha kisfiam fog valaha is születni,akkor azt a nevet fogom adni neki. A férjemnek is tetszik a név,szóval nem csak egyoldalú a dolog. Ma végigolvasgattuk együtt a fiú anyakönyvezhető neveket,de nem találtuk közte az általunk kiválasztott nevet. Ilyenkor mit lehet csinálni,mármint hol és hogyan kell engedélyeztetni azt a nevet? Igaz,hogy még csak a huszadik hétben vagyok,de szeretnék biztosra menni,és megbizonyosodni arról,hogy a fiunk az általunk kiválasztott nevet kaphassa!
Ui. bizton állíthatom,hogy ez egy létező név,csak nagyon ritka!
A segítő jellegű válaszokat szívesen várnánk!
Figyelj arra hogy csak a magyar kiejtés szerinti fonetikus leírást adhatod.
Mindenesetre itt megtalálod az infókat.
Nincs elkeseredett semmivel félidősen. A magyar törvények szerint 14 év alatti gyermek nevét a szulo egyszer ingyenesen megvaltoztathatja. A születés kor pl Istvánnak anyakonyvezik, aztán amikor megkapja az engedélyt megváltoztatjak a nevét. Ennyi.
Itt van hogy milyen alapfelteteleknek kell megfelelni ahhoz, hogy esély Legyen az engedélyezésre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!