Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gáz, hogy nem tudtam, hogy...

Gáz, hogy nem tudtam, hogy Shakespeare írta a Lear királyt?

Figyelt kérdés
A haverjaim tisztára kinevettek, csak mert nem vagyok egy nagy könyvmoly, meg amúgy is utálok olvasni, miért kéne tudnom? A fazon már 400 éve élt, kit érdekel milyen hülyeségeket írogatott? Mért kéne nekem azokat olvasnom?
2010. júl. 29. 00:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez tuti kamu, nem hiszem el, hogy valaki ilyen lazán leírja, hogy döglik a TV előtt. Provokálni akarsz vagy a fiatalságot lejáratni?
2010. júl. 31. 23:49
 12/15 anonim ***** válasza:

Nem Lear királyFI, Lear király! Mégha nem érdekel, akkor is. Shakespeare valamivel többet tett lett az asztalra, mint te. Még így 400 évvel a halála után is csak keveseknek adatott meg, hogy ne tudnák ki ő és ne ismernék legalább egy művét. Add meg neki a minimális tiszteletet.

A msáik kérdező a tévével sem lenne baj, hiszen az olvasás igényel egyfajta intelligencia szintet , ami neked nyilván nincs meg és már nem is lesz (ha már a haverjaid is kiröhögnek), de a tévé programokból választhatnál olyat, ami képvisel egyfajta színvonalat. Rengeteg irodalmi művet filmesítettek meg nagyon jól.Többek közt Shakespeare művei közül a Lear királyt is.

2010. aug. 1. 01:12
 13/15 anonim ***** válasza:

"keveseknek adatott meg, hogy ne tudnák, ki ő", hát ez vicces, akkor akik nem ismerik hálát adhatnak az égnek vagy mi?

egyébként kérdező, semmi nem gáz, más ember meg mást nem tud, csak kár, hogy ezek a dolgok nem érdekelnek (amennyiben valóban nem provokatív szándékkal írtad ki a kérdést).

2010. aug. 1. 03:13
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

ma 01:12

ismerem az R és J meg hírből a Hamletet.

szerintem ennyi elég.

a lepontozott

2010. aug. 1. 21:20
 15/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ne haragudjatok, valóban fikció a kérdés, de nem rosszindulatból vagy a fiatalság lejáratása végett tettem fel, hanem kíváncsi voltam a véleményekre, arra, hogy mit reagáltok. Sajnos egy volt barátom valóban ilyen szinten van, és szerintem is elég szomorú, hogy vannak akiket ennyire nem érdekelnek ezek a dolgok. Shakespeare-től pedig elnézést kérek, fantasztikus írónak találom, igaz, vannak kevésbé jó írásai is, de a mai napig nagyon szórakoztatóak a művei, pedig már eltelt 500 év.
2010. aug. 2. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!