Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gáz, hogy nem tudtam, hogy...

Gáz, hogy nem tudtam, hogy Shakespeare írta a Lear királyt?

Figyelt kérdés
A haverjaim tisztára kinevettek, csak mert nem vagyok egy nagy könyvmoly, meg amúgy is utálok olvasni, miért kéne tudnom? A fazon már 400 éve élt, kit érdekel milyen hülyeségeket írogatott? Mért kéne nekem azokat olvasnom?
2010. júl. 29. 00:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem gáz, viszont ezek a kijelentések nagyon is azok.

Hülyeségeket írogatott? Egyáltalán honnan tudod, ha nem olvasod? Olyanról ne nyilatkozz, amihez nem értesz.

2010. júl. 29. 01:19
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a gáz, hogy műveletlen vagy, hanem az, hogy bunkó. A műveletlenségen lehet változtatni, a bunkóságon nem.
2010. júl. 29. 01:22
 3/15 anonim válasza:
100%
Gáz hogy nem tudtad. És az is gáz hogy ha te meghalsz rád kb 4 évig ha emlékeznek xD
2010. júl. 29. 02:37
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Eléggé gáz. De a felfogásod még inkább. És sajnos a mai fiatalság egyre inkább ezt az utat követi, ami nagyon szomorú, és elbutuláshoz vezet. Olvass egy-két Shakespeare művet, mert egyrészt nagyon élvezhető, másrészt meg hátha megváltozik ez a buta hozzáállásod.
2010. júl. 29. 07:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ha már valakit a saját haverjai röhögnek ki az ostobaságáért, akkor az nagyon gáz.

De nem baj, igazad van nem lehet mindenki művelt és okos. Kellenek a buták is, hogy legyen kin röhögni a haveroknak, a felnőtteknek meg szörnyűlködni.

2010. júl. 29. 08:16
 6/15 anonim ***** válasza:

Nem kötelező olvasni, csak nem kell azt hinni, hogy hülyeség, ami téged nem érdekel.

Lehet vitázni azon, hogy mi értelme az általános műveltség lexikai részének -- vagyis pl. annak, hogy egy művet, amit nem olvastál és nem is akarsz elolvasni, össze tudj kapcsolni egy szerzővel --, de egy nagyon alapszinten mindenképp hasznos, mert egy csomó utalás megértéséhez szükséges.

Mellesleg az ilyen ismeretek hiánya nem egyszerűen a műveletlenséget árulja el, hanem azt, hogy csukott szemmel és füllel jársz a világban. Ezek a dolgok általában különösebb erőfeszítés nélkül, maguktól ragadnak az emberre. A haverjaid sem mind olvasták valószínűleg a Lear királyt. Ahogy a hatvanéves nagybátyám is tudja, hogy a Jedik a jók, pedig nem látta a Star Warst.

2010. júl. 29. 14:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért, a kortárs írókat ismered?

Egyébként nem. Nem tudni nem gáz. Kérkedni azzal, hogy valamit, bármit NEM tudsz, na, az gáz.

2010. júl. 29. 22:42
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem ismerem a kortárs írókat sem, inkább lefekszem a tévé elé, az szórakoztatóbb, a könyvek unalmasak.
2010. júl. 30. 11:12
 9/15 anonim ***** válasza:

Az nem gáz, ha nem tudsz valamit. Senki sem tud mindent és mindenkinek más a nehéz. De ez a hozzáállás nem a legjobb a részedről. A könyvek is lehetnek szórakoztatóak, olvasni nagyon jó dolog! :)

Shakespeare egyébklnt nem hülyeségeket írogstott :) A drámákon kívül a szonettjei is gyönyörűek. Ha kezedbe akad valami Shakespeare-től, olvass bele ;) legalább egy kicsit. Ha nem tetszik, ez van. De legalább "belekóstoltál".

Olvass olyat, ami érdekel! Biztos van olyan. Az se baj, ha nem szépirodalmat olvasol, de néha azért illik szépirodalmat is olvasni. Azért az sem árt, ha tisztában vagy az "alapművekkel" (tudod a szerzőt/címet és nagyjából azt, hogy miről szól az adott mű).

Ha filmre adaptálnak egy regényt, a film sajnos sohasem adja vissza az eredeti művet. Arról nem is beszélve, hogy a rendezők szoktak változtatni a könyvhöz képest (nem is keveset). Az legjobb, hs előtte olvastad a könyvet és utána nézed meg filmen.

Persze én is szeretek filmeket nézni (természetesen nem csak a regény alapján készültekről beszélek most), de az olvasás legalább annyira fontos! Hidd el, egy jó könyv van annyira érdekes, mint egy film! :)

2010. júl. 31. 21:37
 10/15 anonim ***** válasza:
32%

én is csak most tudtam meg:) márha ez megnyugtat. Azt se tudom mi az a Lear királyfi:p de engem sem érdekel.

De attól függetlenül szeretek olvasni.

2010. júl. 31. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!