Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A magyarok mongol cigányok?

A magyarok mongol cigányok?

Figyelt kérdés
Nincs húzott szemünk, nem hasonlítunk rájuk
2020. máj. 4. 22:34
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Mit gondolnak rólunk?
2020. máj. 5. 12:07
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Rólad semmit, mert azt sem tudják, hogy létezel.
2020. máj. 5. 16:01
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem rólam,hanem összességében a magyarokról
2020. máj. 5. 22:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért olyan fontos neked?

Amúgy összességében elmondható, hogy nem szeretnek minket.

2020. máj. 5. 22:27
 15/19 A kérdező kommentje:
Miért? Nekünk van okunk őket utálni
2020. máj. 5. 22:39
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15. Magyar fejjel nyilván ezt mondod, de nem a mi szemszögünkből kell nézni a dolgokat, ha érteni akarod. A románoknak megvan a saját viszonyulásuk a történelemhez.

Ők azt mondják, hogy voltak a dák törzsek, akiket megszálltak a rómaiak, így az ott élők ellatinosodtak. Ezért tartják magukat a dákok leszármazottjainak, miközben újlatin nyelvet beszélnek. Aztán jöttek más népek, akik győzedelmeskedtek, ezek közül az utolsók a magyarok voltak. Az ő nézetük szerint a magyarok 1000 éven keresztül nyomták el az erdélyi románokat, bebörtönöztük a nemzeti hősüket, Vlad Dracult is. És mi magyarok amúgy is Keletről jöttünk, ezért mongoloznak minket.

A román nacionalista szemében idejöttek a magyarok Keletről, idegenként és 1000 évig uralkodtak felettük. Ők úgy látnak minket, mint mi a Habsburgokat. Ehhez hozájött az is, hogy az OMM - ben valóban történt agresszív magyarítás a kisebbségiek kárára.

Most képzeld el azt az embert, aki így gondolkodik, majd még meghallja, hogy a magyarok el alarják "lopni" erdélyt. Az ő szemükben mi voltunk a tolvajok, a mi szemünkben ők a tolvajok.

2020. máj. 6. 01:01
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :)
2020. máj. 6. 11:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Legalább annyira amennyire a franciák indonéz brazilok.

Amúgy a románok akikkel én találkoztam eddig nem utáltak minket. Lehet segitett a dolgon hogy nem úgy mentem oda hozzájuk hogy büdös románok vesszen Trianon.

2020. máj. 7. 21:14
 19/19 anonim ***** válasza:
A cigányokhoz semmi köze a magyarságnak. A mongolokhoz lehetséges mivel azok területekről vándoroltak. El tér sok kutatás egymástól és nem is akarok én ebbe bele okoskodni viszont olvastam olyat ahol azt mondták hogy a hunok mongolid törzsekből jöttek és igen vannak olyan kutatások amelyek azt mondják hogy Üzbegisztán, Kazahsztán, Mongólia ezek rokoni csoportokban vannak az ős magyarsággal. Én nem vagyok kutató nem tudom mi az igaz de ha megnézzük a mongolok is ugyanúgy a lovas íjászok olyan elrettentő hadierőre voltak képesek mint a hunok, régen Európában volt egy olyan ima ami úgy szólt hogy " a magyarok nyilaitól ments meg uram ments meg"
2024. jún. 13. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!