A magyarok mongol cigányok?
Miért olyan fontos neked?
Amúgy összességében elmondható, hogy nem szeretnek minket.
15. Magyar fejjel nyilván ezt mondod, de nem a mi szemszögünkből kell nézni a dolgokat, ha érteni akarod. A románoknak megvan a saját viszonyulásuk a történelemhez.
Ők azt mondják, hogy voltak a dák törzsek, akiket megszálltak a rómaiak, így az ott élők ellatinosodtak. Ezért tartják magukat a dákok leszármazottjainak, miközben újlatin nyelvet beszélnek. Aztán jöttek más népek, akik győzedelmeskedtek, ezek közül az utolsók a magyarok voltak. Az ő nézetük szerint a magyarok 1000 éven keresztül nyomták el az erdélyi románokat, bebörtönöztük a nemzeti hősüket, Vlad Dracult is. És mi magyarok amúgy is Keletről jöttünk, ezért mongoloznak minket.
A román nacionalista szemében idejöttek a magyarok Keletről, idegenként és 1000 évig uralkodtak felettük. Ők úgy látnak minket, mint mi a Habsburgokat. Ehhez hozájött az is, hogy az OMM - ben valóban történt agresszív magyarítás a kisebbségiek kárára.
Most képzeld el azt az embert, aki így gondolkodik, majd még meghallja, hogy a magyarok el alarják "lopni" erdélyt. Az ő szemükben mi voltunk a tolvajok, a mi szemünkben ők a tolvajok.
Legalább annyira amennyire a franciák indonéz brazilok.
Amúgy a románok akikkel én találkoztam eddig nem utáltak minket. Lehet segitett a dolgon hogy nem úgy mentem oda hozzájuk hogy büdös románok vesszen Trianon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!