Hogy emlékeztek vissza a '90-es évekre? Mi jut róla eszetekbe?
Valahogy úgy érzem, hogy a '80-as évekig már minden évtizednek meg van a maga kiforrott jellemzése, de a 90-es évek még nem is volt annyira régen, és még nem nagyon hallottam, hogy valaki meglát valamit, és azonnal azt mondja: "jaj ez a 90-es évekre emlékeztet!!"
Mi az, amit ha megláttok vagy meghallotok - legyen az tárgy, épület, stílusjegy, zeneszám, ruhadarab, stb. - amiről azonnal a '90-es évek jutnak eszetekbe?
Nekem pl. ilyen a holdjáró cipő...abból is a Buffalo cipő: az, amelyik fűzős, és a talpának az oldalát ilyen "göröngyök", dudorok "díszítik"
Mi az, amit akkoriban hordtatok/csináltatok, és ma már nevetve, nosztalgiával emlékeztek rá vissza, gondolván, hogy "Jaj de béna volt/de hülye voltam" :)
Jó lenne összehozni egy ilyen listát is, hogy "X dolog, amiből tudod, hogy a 90-es években nőttél fel, vagy akkor volt a tinikorod/fiatalkorod"
Szeretnék egy kicsit nosztalgiázni, segítenétek? :)
Köszönöm!!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, jó volt elolvasni őket! :D
Én 89-ben születtem, nekem is a Sailor Moon...úristen, az mekkora divat volt! Mi a suliban eljátszottuk minden szünetben. Volt hozzá egy kis bandánk, én voltam Mars tündér XD XD. Meg ugyanezt megcsináltuk a Spice Girls-szel is...ott Mel B voltam, de utáltam a szerepemet, mert a hosszú szőke akartam lenni (nem jut eszembe a neve)
És tényleg! A klumpa meg a videókazi! Igazából bele se gondoltam, de tényleg akkor élte fénykorát a videókazi is, mert addigra már mindenkinek volt videómagnója is...
Meg nekem is volt klumpám, egy zöld csillámos :D:D:D Hát ma már fel nem venném...
Majd gondolkozom még én is, csak most mennem kell.
Köszönöm a blogot is!! Amint lesz időm, átböngészem :)
Wáááá nekem is volt tamagochim, mekkora őrület volt! :D
Én most 38 éves ffi vagyok, a kilencvenes évek során történt velem a legtöbb átalakulás, tehát az életem legmeghatározóbb évtizede.
Ebben az évtizedben:
-lettek női kapcsolataim (és 98-ban találtam meg a páromat, akivel ma is együtt vagyok)
-lett igazi sportautóm először
-kezdtem önállóan nyaralni járni
-költöztünk panelból kertvárosba
-vesztettem el édesanyámat rákban :(
-fejeztem be a tanulmányaimat és kezdtem dolgozni
Aztán: 170cm-es lévén a vastag talpú cipő engem is megfogott. Sőt, kifejezetten nehezményezem, hogy ma nem lehet már kapni (ellenben b-u-z-ipapucs és szandál hegyek - blööee).
Nekem a zenei ízlésemben is változást hozott.
Az addigi feketeruhás komos Depeche Mode-osból kezdtem egy színesen öltözködő nyitottabb fickó lenni.
Kis nosztalgia: Scooter, Brooklyn Bounce, de az akkori rave és house zenék is tetszettek. Jártunk a Total dance rendezvényekre a régi BS-ben. De még az ilyen "marhaságok"-ra is szívesen gondolok vissza, mint Blümchen: Boom-boom-boom-boom-boomerang...
Ebben az évtizedben lett kész a házunk és nem voltak anyagi gondjaim, szívesen emlékszem vissza erre az időszakra.
Nekem nagyon nem jönnek be a holdjárós, és szerintem kifejezetten férfiakon visszataszító, bocsi :( :D Részvétem anyukád miatt, de kívánom, hogy ha már a 2000-es évek első évtizede nem volt olyan jó, legyen a 2010-es évek olyan jó, mint a 90-es évek :)
Akik akkoriban voltunk ált.iskolások/tinédzserek: el ne felejtsük az Első Csók c. sorozatot!! :D Most jutott eszembe :P
Olvasgattam a blogot, ami szerint a répanadrág nagy divat volt...szerintem max a legelején, és akkor is csak azért, mert a 80-as évek lecsengéseként maradt vissza. A trapéznadrág sokkal menőbb volt, nem? Én utoljára ovisan hordtam ilyen nadrágokat, mint amiről a blog beszél :D...bár ovis is a 90es években voltam...na mindegy, nekem jobban megmaradt a trapézgatya :)
Kölyök klub
még az eredeti piros-sárga csapatos, kalózos, hajós verzió Jónás Ritával, nem pedig az Ördög Nórika féle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!