Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit jelent ez az ütem, amit...

Mit jelent ez az ütem, amit például foci mérkőzéseken is szoktak dobolni?

Figyelt kérdés

Ta ta tatata tatatata tata...

Valami ilyesmi, nem tudom jól leírni. De biztos mindenki hallota már. Ez valami morze kód? Mit jelent? Honnan való?

2020. febr. 17. 22:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem spontán alakult ki ez. Az első fele pont megegyezik rákosi pajtást éltető tapsikolással, és a tangó ritmusa is hasonló. Biztos sok helyen előfordult ettől függetlenül ehhez hasonló 4/4-es ritmus.
2020. febr. 21. 20:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elején az a "ta ta" talán az "él-jen". Lehet tényleg, hogy volt valami szöveg is rá.
2020. febr. 21. 20:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Én ezt egy angol/amerikai filmben hallottam. Azelőtt csak sport szurkolóktól sport eseményeken - amiket a tv közvetített - a világ minden tájáról. Azért kezdtem el gondolkodni rajta, kicsit utána keresni. De nem találtam semmi konkrétumot. Próbáltam, mint morze jelet kibogozni, de semmi értelmes...
2020. febr. 22. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!