Ki dönti el, hogy egy kifejezés trágár e?
Ha az adott szó elhangozhat a TV-ben fő műsor időben , mindenféle korhatár jelölés nélküli filmeben, de alapból már benne is van a magyar nyelvben, az értelmező szótárban, akkor az miért trágár ?
Nehogy már csak azért legyen trágár, mert valaki(k) sértő szándékkal , esetleg haraggal használják egy másik ember irányába.
Próbálom virágnyelven leírni.
Például az a 4 betűs szó, ami a pénisz szinonimája.
Sokszor használom valakire aki elrontott valamit és ezzel jelzem,hogy milyen béna volt, miközben mindketten röhögünk az egészen.
Az itteni trágárság szűrő nem engedi tovább.
#1-esnek elfelejtettem válaszolni.
Ha valakire azt mondom, hogy balf.sz és ezen mindketten röhögünk, akkor miért vagyok bunkó. Ez inkább barátok közti beszélgetés, ahol nincsenek tabuk.
Nőket is hallottam már beszélni, hogy De egy hülye p.csa vagy. Mindketten nevettek. Gondolom nem volt sértődés belőle.
"Vannak olyanok, akik az istenfája kifejezést is valami olyan eseményként élik meg, hogy az már égbekiáltó."
Ez nem trágárság, hanem káromkodás. És igen, a hívők szerint égbekiáltó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!