Szerintetek hol tarthatna ma a világ akkor, ha az ember képtelen lenne hazudni?
Most néztem egy filmet, aminek ez volt a koncepciója és a világ ugyan ott tartott benne, mint most.
Arra kell gondolni, hogy semmiről nem képes az ember hazudni. Nem hazudhatnának a politikusok, a hadvezérek, a házaspárok, senki, soha.
MIndenképpen jobb lenne, ha nem lehetne hazudni.
Bár ott vannak a kegyes hazugságok...:s
Nem tudom igazából,érdekesen hangzik.Ha kérdezhetem mi ennek a filmnek a címe?:D
ha képtelen lenne hazudó több száz éve, akkor nem lenne semmi gond, alkalmazkodnánk. amikor azt mondja neked a barátod, hogy "kicsim fosul néz ki a frizurád", akkor nem megsértődnél meg, hisz megszoktad, hogy megmondják az igazat. megtanultad elviselni az igazságot, hisz egész életedben így tanítottak így éltél.
manapság a babának a kisgyereknek folyamatosan hazudnak cukorba borítják, stb, nem csoda ha a mai gyerek képtelen elviselni az igazságot.
ha viszont egyik percről a másikra mindenki igazat mondana, akkor elszabadulna a pokol, persze egy pár éven belül és sok gyilkosság zavargás stb után kialakulna egy alap amit írtam, alkalmazkodnának az emberek, illetve a legfiatalabbak.
A film koncepciója nem az, hogy hirtelen senki nem tud hazudni, hanem hogy egész egyszerűen nem találta fel az emberiség a hazugságot, sose létezett ez a fogalom, nincs is rá szó.
A film címe: The Invention of Lying
Engem inkább egy kicsit magasabb szinten érdekelne a dolog, nem a családi problémák szintjén, ilyesmikkel a film is foglalkozik egy kis jézusos vonalat leszámítva.
Arra gondolok, hogy eljuthatna-e egyáltalán a civilizáció a mai szintre, ha nincs hazugság?
A civilizáció eljuthatna, de egy dolgot ne felejts el...
Ha nem hazudik senki, attól függetlenül az önzés megmaradna...a hazugság ennek csak egy válfaja. Egy az egybe kamu duma nélkül forgatnának ki a vagyonodból.
Szóval inkább az önzést kéne megszüntetni. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!