Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek hol tarthatna ma...

Szerintetek hol tarthatna ma a világ akkor, ha az ember képtelen lenne hazudni?

Figyelt kérdés

Most néztem egy filmet, aminek ez volt a koncepciója és a világ ugyan ott tartott benne, mint most.

Arra kell gondolni, hogy semmiről nem képes az ember hazudni. Nem hazudhatnának a politikusok, a hadvezérek, a házaspárok, senki, soha.

2010. júl. 22. 15:52
 1/5 anonim ***** válasza:

MIndenképpen jobb lenne, ha nem lehetne hazudni.

Bár ott vannak a kegyes hazugságok...:s

Nem tudom igazából,érdekesen hangzik.Ha kérdezhetem mi ennek a filmnek a címe?:D

2010. júl. 22. 16:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

ha képtelen lenne hazudó több száz éve, akkor nem lenne semmi gond, alkalmazkodnánk. amikor azt mondja neked a barátod, hogy "kicsim fosul néz ki a frizurád", akkor nem megsértődnél meg, hisz megszoktad, hogy megmondják az igazat. megtanultad elviselni az igazságot, hisz egész életedben így tanítottak így éltél.

manapság a babának a kisgyereknek folyamatosan hazudnak cukorba borítják, stb, nem csoda ha a mai gyerek képtelen elviselni az igazságot.

ha viszont egyik percről a másikra mindenki igazat mondana, akkor elszabadulna a pokol, persze egy pár éven belül és sok gyilkosság zavargás stb után kialakulna egy alap amit írtam, alkalmazkodnának az emberek, illetve a legfiatalabbak.

2010. júl. 22. 16:20
 3/5 A kérdező kommentje:

A film koncepciója nem az, hogy hirtelen senki nem tud hazudni, hanem hogy egész egyszerűen nem találta fel az emberiség a hazugságot, sose létezett ez a fogalom, nincs is rá szó.

A film címe: The Invention of Lying

Engem inkább egy kicsit magasabb szinten érdekelne a dolog, nem a családi problémák szintjén, ilyesmikkel a film is foglalkozik egy kis jézusos vonalat leszámítva.

Arra gondolok, hogy eljuthatna-e egyáltalán a civilizáció a mai szintre, ha nincs hazugság?

2010. júl. 22. 16:43
 4/5 anonim ***** válasza:
50%

A civilizáció eljuthatna, de egy dolgot ne felejts el...

Ha nem hazudik senki, attól függetlenül az önzés megmaradna...a hazugság ennek csak egy válfaja. Egy az egybe kamu duma nélkül forgatnának ki a vagyonodból.

Szóval inkább az önzést kéne megszüntetni. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. júl. 22. 19:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Bizony a filmben is bunkók és szemetek egymással szemben az emberek csak ezt egymás képébe mondják őszintén.
2010. júl. 22. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!